Ajax A1 begint in IJsland goed aan omweg Youth League

Doordat het eerste elftal geen Champions League speelt, is de A1 ook niet direct actief in het hoofdtoernooi van de Youth League. Er is een omweg nodig om later in te stromen. Die omweg bracht Ajax woensdag in IJsland, daar won het met 3-0 van de leeftijdgenoten van Breidablik.

28 september 2016 - 20:10
UsershyraDesktopajax_dataimagesbaef91333e31355a070a4320172156fb_normal
Sierhuis maakte de 0-1 in IJsland. © Pro Shots

Het vlaggenschip van de jeugdopleiding kwam in IJsland al na vijf minuten op voorsprong. Justin Kluivert gaf na een mooi actie buitenom de bal laag voor en daardoor kon Kaj Sierhuis de bal van dichtbij intikken. En lekker begin voor de A1.

Matthijs de Ligt deed halverwege de tweede helft wat hij een week geleden ook al in Ajax 1 deed: scoren. Ook dit keer uit een corner. De pas 17-jarige verdediger kwam boven alles en iedereen uit en maakte de 2-0.

In het vervolg kreeg Ajax nog wel wat kansen, maar het gooide pas in de 69e minuut de wedstrijd definitief op slot. Een afgeslagen vrije trap kwam voor de voeten van Dani de Wit. Hij schoot vervolgens de 3-0 tegen de touwen met een harde knal in de verre hoek.

Omdat daarna een doelpunt van Reda Boultam onterecht werd afgekeurd voor buitenspel begint Ajax met een marge van drie doelpunten aan de return in Amsterdam. Dat duel wordt woensdag 19 oktober gespeeld op De Toekomst.