Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Younes: ‘Komst Ziyech zou goed zijn voor iedereen’

Amin Younes was in Deventer een van de gevaarlijkste Ajacieden. De zege kwam op een goed moment. "Ik moet oplossingen blijven bedenken om mijn tegenstanders te verrassen,"aldus de dribbelaar.

28 augustus 2016 - 20:30
UsershyraDesktopajax_dataimages85d28b723064c11da1fb539bfab7ebb5_normal
Amin Younes is de meest gevaarlijke Ajacied in Deventer. © Pro Shots

“Dit was door de hitte een zware wedstrijd. Op het veld snakte ik soms naar adem,” blikt Younes gedoucht en alweer zwetend terug. “We kwamen weer moeizaam in de wedstrijd en moeten Andre Onana dankbaar zijn. Na de gemiste strafschop gingen we beter spelen, met veel beweging op het middenveld. Bertrand Traoré was gevaarlijk en Davy Klaassen natuurlijk ook. We hebben hard gewerkt.”

Younes vergeet zichzelf te noemen, want de Duitser speelde een meer dan behoorlijke wedstrijd. Hij was steeds dreigend, kreeg continu dubbele dekking en was regiseeur van de meeste aanvallen. “Ik moet oplossingen blijven bedenken om mijn tegenstanders te verrassen. Als ik gevaarlijk wil blijven, moet ik daar harder aan gaan werken,” zegt de leergierige linksbuiten.

Intelligent
In de tweede helft wisselde hij op eigen initiatief ook van positie met Klaassen. “Je wilt het je tegenstander niet te gemakkelijk maken. Als ik vanaf het middenveld ga spelen, houden ze daar in eerste instantie geen rekening mee. Davy en ik hebben aan een blik genoeg. Hij is intelligent genoeg om dan naar de vleugel te gaan. Ik vind dat we als spelers ook in een wedstrijd dingen moeten bedenken die onze tegenstander verrast.”

Uiteraard kwamen ook de transfergeruchten in deze laatste week van de transferwindow ter sprake. Zijn die van invloed op enkele jongens binnen het team? “Dat denk ik niet,” zegt Younes tegen Ajax Life. “Ik ben blij met iedere nieuwe aanwinst. Concurrentie maakt ons alleen maar sterker. Ziyech? Als hij komt is dat goed voor Ajax, goed voor mij, goed voor iedereen. Hij heeft veel kwaliteit. Ik zou blij zijn als hij komt.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >