Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Omweg brengt Ajax A1 in Youth League naar IJsland

Alsof de pijnlijke nederlaag tegen FK Rostov nog niet genoeg gevolgen heeft, delen ook de talenten van Ajax A1 het verdriet. Aangezien het eerste elftal geen Champions League speelt, geldt dit net zo goed voor het vlaggenschip van de opleiding. Ajax A1 neemt een omweg en treft nu Breidablik UBK.

30 augustus 2016 - 14:00
UsershyraDesktopajax_dataimagesf61aa30e6dcf88e5e6ddcc5cdad81730_normal
Dankzij een rake vrije trap van Nouri werd Ajax A1 kampioen. © Pro Shots

Het lukte Ajax A1 vorig seizoen alsnog het hoofdtoernooi te bereiken, waarna het in de kwartfinales strandde tegen Chelsea A1. Op basis van de nationale titel is er alsnog sprake van nieuwe ronde, nieuwe kansen. In plaats van zes gegarandeerde wedstrijden, volgt nu direct een knock-outronde.

De Uefa koppelde de ploeg van Aron Winter bij de loting aan Breidablik UBK. Dat is een club uit IJsland. Er wordt eind september begonnen met een uitwedstrijd en medio oktober volgt de terugwedstrijd. Als Ajax A1 de eerste schifting overleeft, volgt een tweestrijd met Puskás Akadémia A1 of PAOK Saloniki A1.

Pas als Ajax ook een derde ronde weet te overleven, komt het alsnog in het hoofdtoernooi terecht en wel bij de laatste zestien. Die derde ronde is een play-off op basis van één wedstrijd, net als het vervolg van het toernooi. Maar goed, dat moet eerst allemaal maar eens bereikt zien te worden.

De Uefa verplichtte Ajax vorig seizoen bij thuisduels om een kaartverkoop te organiseren. Zodra er meer informatie beschikbaar is over het bijwonen van dit potje op De Toekomst, melden we ons!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >