Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz wijt pijnlijke nederlaag aan verkeerde instelling

Peter Bosz beleefde tegen Willem II al vroeg in het seizoen een uiterst slechte avond. De trainer schrok van de instelling van zijn ploeg, kreeg persoonlijke spreekkoren naar zijn hoofd geslingerd en zag zijn ploeg in eigen huis wederom kostbare punten verspelen en verder achterop raken.

20 augustus 2016 - 22:45
UsershyraDesktopajax_dataimages71e4d06c2ddda0f45ec01a0ab9a0ebca_normal
Peter Bosz beleefde al vroeg in het seizoen een pijnlijke avond ©Pro Shots

“Wij hebben het erg slecht gedaan. Toen we na 24 seconden voorkwamen, dachten we dat het gebeurd was. Dat je vanaf dat moment niet hard hoeft te werken, kort te dekken of in een hoog baltempo moet spelen. Dan speel je de eerste helft zoals we gedaan hebben. Ze komen op 1-1 en misschien ook nog wel terecht op 1-2. Niemand kan zich deze instelling veroorloven,” opende de oefenmeester zijn analyse.

In de tweede helft paste Bosz de tactiek aan en schoof hij Jairo Riedewald door naar het middenveld. “Dat deden we om in ieder geval het initiatief terug te krijgen. Dat overwicht konden we niet in doelpunten uitdrukken. Dan speel je de wedstrijd die je gespeeld hebt en het is niet eens onverdiend te  noemen.”

Imponeren tegen Rostov, desillusioneren tegen Roda JC en Willem II. Bosz erkent dat je zijn ploeg wisselvalligheid mag verwijten. “Maar ik vind dat wij in een week twee keer een wedstrijd met volle intensiteit moeten kunnen spelen. Als je aan het eind van de wedstrijd vermoeid raakt, kan ik me dat voorstellen. Daarom wijt ik dit aan instelling. Je zag het tempo naar beneden gaan in de eerste helft. Dat mag niet.”

Of Jasper Cillessen woensdag nog speelt tegen Rostov werd door Bosz niet duidelijk beantwoord. Die beslissing wordt zondag genomen. Met het debuut van Andre Onana koos Bosz voor de toekomst. “Hij staat goed aangeschreven en dan moet hij ook de kans krijgen. Of ik tevreden was? Moeilijk in te schatten in deze wedstrijd. Ik denk niet dat hij schuldig was aan de tegendoelpunten en voor de rest heeft hij wat moeten meevoetballen. Ik vind dat je een keeper over een langere tijd moet beoordelen.”

Aan het einde van de wedstrijd kreeg de trainer wat persoonlijke spreekkoren naar zijn hoofd geslingerd door een klein deel van het publiek. Bosz beweerde na afloop niets gehoord te hebben. “Maar zoiets is niet leuk. Al kan ik het me heel goed voorstellen. Als je als Ajaxsupporter vandaag naar deze wedstrijd hebt zitten kijken, word je daar niet vrolijk van.” 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >