Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Verwarring over naam Cassierra, maar paspoort zegt dubbel s

Het is oppassen dat je geen fouten maakt als Ajax een nieuwe speler koopt. Zo zijn er in Colombia een miljoenmiljard spelers te vinden die Sanchez heten. Misschien dat we hier later nog scherp op moeten zijn. Eerst is het tijd om uit te leggen waarom je Mateo Cassierra met dubbel s schrijft.

17 juni 2016 - 14:52
UsershyraDesktopajax_dataimages444aa6fca234ecb6d12cda2e2b192349_normal
Cassierra dus. Cassierra. Met dubbel s. © Ajax Images

De transfer van Cassierra is al een week of anderhalf geen verrassing meer, de spelling van zijn naam wel. Zelfs de Colombiaanse pers maakt gebruik van de variant met enkele s en op het shirt van Deportivo Cali prijkte 'Casierra', maar we moeten toch echt een tweede s aan zijn naam toevoegen.

Cassierra kon overtuigend bewijs tonen dat zijn naam met dubbel s wordt geschreven. “Zo staat het namelijk in zijn paspoort,” deelt de persafdeling van de club mee aan Ajax Life. Daarop is besloten om Casierra in Amsterdam om te dopen tot Cassierra. Alhoewel, je kunt ook zeggen dat een storende fout is hersteld.

Het zorgde allemaal voor de nodige verwarring, maar dankzij Cassierra's paspoort is er tenminste opheldering: we schrijven zijn naam met dubbel s en niet anders. Dan wordt het nu hoog tijd dat iemand zijn Wikipedia-pagina aanpast. Daar wordt nog de oude spelling gehanteerd.

Het Instagram-account van Cassierra was wel al op de juiste manier vastgelegd. En dan zijn we nu benieuwd of de man nog een beetje kan voetballen ook!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >