Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

PAOK vijfde en laatste mogelijke opponent CL-voorronde

De Europese competities zijn nu echt ten einde en dat schept ook duidelijkheid voor Ajax. PAOK Saloniki is de vijfde en laatste mogelijke tegenstander in de derde voorronde van de Champions League. Ajax heeft bij deze loting een beschermde status.

01 juni 2016 - 10:10
UsershyraDesktopajax_dataimages4923b96b4de04d54a1bd459b9a1c26f6_normal
Hopelijk wordt Ajax nu niet direct eruit gekegeld. © Björn Martens

PAOK Saloniki slaagde er op de slotdag van het Griekse seizoen, tijdens een play-offs, in om rivaal Panathinaikos voor te blijven. Daarmee is de ploeg uit Thessaloniki verzekerd van een ticket voor de CL-voorronde, waarin het Ajax trouwens al eens tegenkwam.

Ajax ontdeed zich in de zomer van 2010 van de Grieken om daarna ook Dinamo Kiev te elimineren en de groepsfase te bereiken. Zo'n huzarenstukje wordt dit keer opnieuw verwacht, van Peter Bosz. Maar gemakkelijk wordt het niet. Dit blijkt al als we een blik werpen op de vier andere ploegen waar Ajax aan gekoppeld kan worden.

Steaua Boekarest kennen we nog... AS Monaco werd derde in Frankrijk, Young Boys eindigde als nummer twee in Zwitserland en FK Rostov veroverde bijna de Russische landstitel. De loting voor de derde CL-voorronde is op 15 juli, een ruime week later wordt er al gevoetbald.

Als Ajax erin slaagt om de laatste voorronde te bereiken, is het opnieuw beschermd. Het voordeel is echter relatief, aangezien clubs als Anderlecht, Borussia Mönchengladbach, AS Roma, Fenerbahçe en Sparta Praag dan tot de mogelijke tegenstanders behoren.

Indien Ajax net als vorig jaar al in de derde voorronde wordt uitgeschakeld, stroomt het in bij de laatste voorronde van de Europa League. Het tweede Europese toernooi vormt ook het vangnet indien de laatste voorronde om een CL-startbewijs wordt verloren.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >