Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Milik kan 'de wissel' nog steeds geen plekje geven

Het Echec van Doetinchem werd misschien wel ingeleid door 'de wissel'. Arek Milik moest al in de 66ste minuut plaatsmaken voor Anwar el Ghazi, die voorin ook niet veel kon uitrichten. Het kwam niet meer goed in het laatste halfuur. Het aanschouwen van de verloren titelrace viel Milik zwaar.

01 juni 2016 - 15:45
UsershyraDesktopajax_dataimages85e1ace77fa80da03da923ff2715dccc_normal
Milik vindt zijn eigen prestaties boven twijfel verheven. © Pro Shots

“Ik ben aanvaller en Frank de Boer had me moeten laten staan,” beklaagt Milik zich in De Telegraaf. “Zelfs als ik slecht speel, kan ik scoren. Ik had niet voor niks al 21 doelpunten gemaakt.”

De nummer negen heeft het over slecht spelen en hij was inderdaad niet best, maar over de eerste helft was toch weinig te klagen. Milik was diverse keren gevaarlijk en gunde Vaclav Cerny de kans om de marge naar twee te tillen, maar de Tsjech miste een grote kans.

Het liefst was Milik na de wissel direct richting kleedkamer gebeend, maar hij vond dit niet kunnen ten opzichte van zijn ploeggenoten. “Maar waarom koos de trainer voor El Ghazi en Mike van der Hoorn? Dat zijn geen spitsen.”

Milik maakte tijdens het seizoen wel eens grapjes over zijn rol tussen wal en schip, aangezien hij in de toppers vaak genoegen moest nemen met een reserverol. “Tegen PSV zit ik weer op de bank,” grapte hij met enige zelfspot na twee fraaie treffers tegen Excelsior.

De Pool mocht blijven staan en kopte tegen PSV prompt al in de eerste minuut raak, waarna Ajax de koppositie overnam. “Voor een spits is het vertrouwen van een coach broodnodig, maar ik wist nooit waar ik aan toe was,” aldus Milik, die De Boer niet meer sprak en opvolger Peter Bosz nog wil spreken.

Daarna moet duidelijk worden of Milik ingaat op een van de aanbiedingen of kiest voor een langer verblijf bij Ajax. Het contract van de centrumspits loopt nog tot medio 2019, wat hem naast gewild ook sowieso duur maakt.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >