Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Milik en Polen via penalty's naar laatste acht op EK

Wat is er dit EK mogelijk voor de Polen? Veel, lijkt het. Ze staan voor het eerst in de kwartfinales. Arek Milik en co slaagden erin Zwiterland uit te schakelen. In een lange tijd saaie wedstrijd (1-1) viel de beslissing pas na penalty's, die de Polen beter namen. De Polen schoten al hun vijf penalty's raak en wonnen met 5-4.

25 juni 2016 - 17:52
UsershyraDesktopajax_dataimages2f0d85ac3691b2ced69228561eb963b0_normal
Polen meldt zich als eerste in de kwartfinales van het EK. © Pro Shots

De wedstrijd had dankzij Milik juist zeer spectaculair kunnen beginnen. De spits van Ajax kreeg de bal al in de eerste minuut voor zijn geliefde linker, terwijl de keeper op de grond lag. Het lukte Milik echter niet om de bal in het vrijwel lege doel te krijgen.

Het goede nieuws dit EK is dat Milik, in tegenstelling tot aanvalspartner Robert Lewandowski, volop kansen krijgt, het slechte nieuws is dat hij opvalt door kansen te missen. Dit was er best eentje uit de categorie 'die had erin gemogen'. We merken vanzelf wat dit voor gevolgen heeft rondom de belangstelling voor zijn diensten.

Het lukte Milik dus niet om zijn tweede doelpunt van het toernooi te maken. Jakub Blaszczykowski slaagde daar wel in, maar iedereen is zijn goal alweer vergeten. Precies toen Polen aan de laatste acht begon te denken, maakte Xherdan Shaqiri via een omhaal misschien wel de treffer van het toernooi.

Er was een verlenging nodig om een winnaar aan te wijzen, maar daarin werd niet gescoord. Beide ploegen kregen een grote kans, verder werd op save gespeeld om toch vooral geen tegendoelpunt te kregen. Het was dan ook geen verrassing dat de beslissing uiteindelijk vanaf de strafschopstip zou komen.

Dankzij een misser van Granit Xhaka (naast, ver naast) stond er iets minder druk op de penalty van Milik. De spits deed wat-ie moest doen en scoorde. Even later kon de Ajacied uitbundig juichen omdat een plekje in de kwartfinales een zekerheidje is. Polen stuit daarin op Kroatië of Portugal.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >