Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Middag verruilt Ajax Vrouwen voor Manchester City

We noteren een toch wel bijzondere transfer in het vrouwenvoetbal: Tessel Middag verlaat Ajax Vrouwen en voegt zich spoedig bij de selectie van Manchester City. Middag maakte zo'n vier seizoenen deel uit van de plannen van Ajax en wist een keertje de KNVB-beker te winnen.

03 juni 2016 - 13:56
UsershyraDesktopajax_dataimages4f46529a143df72b17356a54fe300193_normal
Deze transfer moeten de mannen nog maar zien te overtreffen. © Pro Shots

De 23-jarige Middag rondde onlangs haar studie Geschiedenis af en toen er ook nog eens interesse van City sluimerde, was de keuze snel gemaakt. “Ik heb vijf jaar in de Nederlandse top gespeeld en was klaar voor een nieuwe uitdaging,” reageert ze op haar transfer.

De middenveldster stroomt in terwijl het seizoen al is begonnen. Manchester City is na zeven duels ongeslagen koploper. Het heeft een verliespunt minder dan Chelsea en staat al acht punten voor op Birmingham City. Middag meldt zich in Manchester als ze is teruggekeerd van haar tripje met het Nederlands elftal.

Middag: “Ik weet dat City een club is met grote ambities, maar zo zit ik zelf ook in elkaar. De Engelse competitie is aantrekkelijk voor speelsters vanuit heel Europa en ik kijk ernaar uit om het tegen ze op te nemen. En ik ga met City in de Champions League spelen, dat is een mooie bonus.”

Als we het goed hebben, ontvangt Ajax geen transfersom voor Middag. Bij Ajax Vrouwen wordt over het algemeen gewerkt met eenjarige contracten, die in de zomer worden verlengd. Al eerder maakte Anouk Hoogendijk vanuit Ajax de overstap naar Engeland, maar haar verblijf bij Arsenal werd geen groot succes en ze keerde snel terug.

Diezelfde Hoogendijk speelt volgend seizoen wel weer voor Ajax, net als Daphne Koster. Maar naast Middag vertrekken er nog veel meer speelsters: Laura du Ry en Mandy Versteegt zoeken een nieuwe club, Petra Hogewoning stopt met voetballen.

Dit betekent sowieso dat Ajax Vrouwen de selectie moeten versterken.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >