Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga mist leven als actief voetballer best een beetje

John Heitinga gaat tegenwoordig door het leven als 'legend'. De verdediger kwam voor het eerst sinds hij stopte als actief voetballer weer negentig minuten in actie. Hij stond zondag centraal achterin bij de Ajax Legends, die het opnamen tegen Real Madrid.

08 juni 2016 - 15:53
UsershyraDesktopajax_dataimages086352c3e9eb2538121f5ed2e3274c4c_normal
De warrige scheids gaf Heitinga nog een gele kaart ook. © Pro Shots

Tot de laatste stoel uitverkocht was Bernabéu niet, maar het onderkomen van Real was meer dan goed gevuld. Toch kon het 32-jarige broekie Heitinga niet voorkomen dat de Ajacieden met 3-1 onderuit gingen tegen 'leyendas' als Figo, Guti, Raúl en Roberto Carlos.

“Het was vanaf de eerste minuut indrukwekkend, je speelt toch tegen de beste spelers van Real. Het was een hele eer om op het veld te staan. De legendes van Real zagen er nog fit uit, moet ik zeggen. Ik heb wat pittige duels uitgevochten,” aldus Heitinga voor de camera van Ajax TV.

“Het is lang geleden dat ik negentig minuten speelde en het was snikheet. Als je hier zo staat, dan mis je het wel,” verklapt Heitinga, die aan het einde van de winterstop plots stopte met voetballen. “Ik hoop dat er nog heel veel van dit soort wedstrijden komen.”

Heitinga keerde vorig jaar rond deze tijd terug naar Ajax, maar mocht slechts komen opdraven als de wedstrijd in de tas zat en dan ook nog eens als middenvelder. Toen zijn uitzicht op speeltijd niet verbeterde, hield hij de eer aan zichzelf.

De verdediger van weleer is komend seizoen als trainer te vinden op De Toekomst en begint aan de KNVB-cursus. Daarnaast doet hij allerlei commerciële klusjes, van pubquizzen tot tv-programma's.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >