Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz vindt soms hevige kritiek op De Boer onterecht

Hij maakte Ajax vier keer kampioen, maar velen waren net zo goed blij om hem te zien vertrekken. Frank de Boer had het niet gemakkelijk tegen het einde van zijn dienstverband bij Ajax. Maar de hevige kritiek die te horen was, is overdreven. Dat vindt althans zijn opvolger Peter Bosz.

30 juni 2016 - 11:07
UsershyraDesktopajax_dataimagesb127f857e54cf690ac35c3b60eba8c49_normal
Bosz bleef bij Vitesse trouwens ook niet vrij van kritiek. © Pro Shots

Fris en fruitig voetbal spelen, het moet weer sprankelen, de derde fase kan beter. Als we zomaar een greep doen uit de lading kritiek die De Boer over zich heen kreeg, dan komen we bij deze zaken uit. De moeite die Ajax had om de Amsterdam Arena te vullen, gaf misschien ook al genoeg aan.

Toch vindt Bosz het onterecht dat De Boer in de vuurlinie ligt. “Het spel zal natuurlijk niet altijd even goed zijn geweest, maar dat zal het straks onder mij ook niet zijn,” kondigt hij aan. Ook Bosz moet zijn ideeën over het spelletje nog maar over zien te brengen op de selectie, dat heeft tijd nodig.

Wat het niet gemakkelijker maakt om in de voetsporen van De Boer te treden, zijn de successen die werden geboekt. Zelfs toen het spel niet fris en fruitig was en de Arena niet te vullen bleek. “Frank heeft het hier 5,5 jaar geweldig gedaan, ook op het moment dat het niet gemakkelijk was. Dat is zo ontzettend knap.”

Door de successen die De Boer boekte, wordt ook van Bosz verwacht dat hij prijzen pakt. Hoewel de man met AGOVVV amateurkampioen werd en Heracles Almelo naar de eredivisie bracht, is de erelijst verder leeg. Bosz: “Natuurlijk is er druk, maar dat hoort bij een club als Ajax. Dat spreekt mij aan, mijn werk wordt er nog interessanter door.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >