Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bazoer uitstekend op dreef bij training Nederlands Elftal

Ondanks het mislopen van de EK is het Nederlands Elftal bij elkaar gekomen voor een trainingskamp. De ploeg speelde al twee oefenpotjes (1-1 tegen Ierland en 2-1 winst tegen Polen) en trapt vanavond om 20.30 uur af in en tegen Oostenrijk. Riechedly Bazoer liet gisteren tijdens de training zien klaar te zijn voor de wedstrijd tegen de Oostenrijkers.

04 juni 2016 - 10:23

Dat Bazoer een aardige pegel in huis had, dat wisten we al. De middenvelder liet dat onder andere zien in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Bij de training van Oranje in Wenen bewees Bazoer dat het doelpunt tegen de Rotterdammers zeker geen toevalstreffer was. Het negentienjarige talent joeg de ene na de andere bal tegen de touwen.

Bazoer lijkt zeker van een basisplaats vanavond en ook Jasper Cillessen en Kenny Tete worden genoemd in de vermoedelijke opstelling. Joël Veltman moet net als in het oefenpotje tegen Polen naar alle waarschijnlijkheid op de bank plaatsnemen.

Bondscoach Danny Blind gaf al te kennen dat hij het duel als belangrijke testcase ziet voor de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden op 6 september. Een groot deel van de spelers die vanavond in actie komen zullen als er geen gekke dingen gebeuren ook tegen Zweden spelen.

"Ik kies er bewust voor om niet te veel te wisselen,” zegt Blind. “We hebben nog maar twee momenten hierna tot de eerste WK-kwalificatiewedstrijd. Zeven of acht van ons basisteam gaan ook spelen tegen Zweden. Maar het is natuurlijk afwachten. Dat hoop je, want we zijn straks maanden verder. Ik heb geen idee hoe ze er dan voorstaan. Ik heb wel iets in gedachten."

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >