Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bazoer baalt nog steeds van reserverol tegen De Graafschap

Waar Riechedly Bazoer in de laatste wedstrijden van het seizoen bij Ajax op de bank zat, stond hij bij Oranje drie wedstrijden op rij in de basis. Dat hielp de middenvelder wel om de nare smaak van de misgelopen landstitel weg te spoelen.

06 juni 2016 - 12:17
UsershyraDesktopajax_dataimages268d474db277f84f7be77fb4be000186_normal
Bazoer hield de laatste weken van het seizoen vooral de bank warm. © Pro Shots

Het doet Bazoer nog steeds een beetje pijn dat hij juist in de beslissende wedstrijd tegen De Graafschap op de bank zat. Juist omdat de negentienjarige zo belangrijk was geweest tijdens het seizoen. “In de aanloop naar De Graafschap liet de trainer een motivatiefilmpje zien. Het waren hoogtepunten van het seizoen, waarin ik in vier van de tien momenten voorkwam,” zegt Bazoer in De Telegraaf.

“Maar hij stelde me niet op en liet me niet invallen… Ik had een groot aandeel gehad in de koppositie en dan is een reserverol in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen heel zuur, omdat ik werd afgerekend op twee mindere duels.”

Bazoer baalt dus flink van de keuze van De Boer, maar accepteert het ook. “Het is de trainers keuze geweest en als speler moet je die gewoon accepteren. Ik heb een heel goede band met Frank de Boer. Hij is ook degene die me de kans heeft gegeven. Dat moet je niet vergeten. Maar het zou mooi zijn geweest als ik in het eerste jaar, waarin ik heel veel speelde, ook kampioen was geworden. Ik wil komend seizoen zo graag in de Champions League spelen.”

Bij Oranje kreeg Bazoer wel veel speeltijd. In de drie oefenwedstrijden die afgelopen week werden gespeeld, stond hij telkens in de basis. En alleen in het laatste duel werd hij gewisseld. Bazoer was erg blij met het vertrouwen dat hij kreeg van bondscoach Danny Blind en assistent Dick Advocaat.

Dat werd alleen nog maar versterkt doordat hij als controleur mocht spelen, zijn favoriete positie op het middenveld. “Ik vind dat je als middenvelder op alle posities uit de voeten moet kunnen, maar geloof steeds meer dat zes mijn beste plek is. Als je naar de concurrentie bij Oranje kijkt, heb ik daar ook het beste perspectief,” aldus Bazoer.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >