Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Milik gaat als enige Ajacied wél naar het EK

Arek Milik zit bij de definitieve selectie van Polen voor het EK. De spits is een van de 23 spelers die bondscoach Adam Nawalka meeneemt naar het toernooi. Daarmee is hij de enige Ajacied die actief zal zijn in Frankrijk.

31 mei 2016 - 17:57
UsershyraDesktopajax_dataimagescab3e6304d36c99edb3ff321b97eec2c_normal
Milik is vaste waarde bij Polen. © Pro Shots

Dat Milik mee mag naar Frankrijk is geen verrassing. Hij maakte zes doelpunten in de negen kwalificatiewedstrijden die hij speelde. Bovendien vormt hij een goed duo met de Poolse sterspeler Robert Lewandowski.

Milik neemt het met zijn land op tegen Duitsland, Oekraïne en Noord-Ierland. Plaatsing voor de achtste finales lijkt haalbaar, zeker gezien het feit dat niet alleen de nummers één en twee door gaan, maar ook de vier beste nummers drie.

Maar voordat Milik naar Frankrijk afreist, speelt hij woensdagavond eerst nog een oefenpotje tegen het Nederlands elftal. Oranje – met Jasper Cillessen, Joël Veltman, Kenny Tete en Riechedly Bazoer – is in Gdansk sparringpartner van Polen.

Of we Milik na het EK nog terugzien in het Ajaxshirt moet nog maar blijken. Over belangstelling heeft hij in ieder geval niet te klagen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >