Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Lucky dat Ajax pas op de laatste dag tweede werd

Beste Marc,

10 mei 2016 - 12:08
UsershyraDesktopajax_dataimagesba50b00cb595e8bb358cfae2a1c10275_normal
Het inbrengen van El Ghazi was typerend. © Pro Shots

Door Gideon Tailleur

Een nachtje slapen doet wonderen. Ongeloof en woede hebben plaats gemaakt voor lichte berusting en realisme.

Hoe kon dit toch gebeuren was de vraag die iedereen bezig hield. Is het dan toch Lucky PSV in plaats van Lucky Ajax? Dat werd zondag in de studio hardop afgevraagd.

Het antwoord is NEE! Kijkend over het gehele jaar is het Lucky Ajax dat we zoveel punten hebben behaald en Lucky Ajax dat PSV er zo veel heeft laten liggen in het begin van het jaar.

Het was Lucky Ajax geweest als we zondag de schaal hadden gepakt! Net als dat we lucky waren als we dit jaar hadden overwinterd in Europa. Evenals dat we lucky waren toen we PSV over de knie hadden gelegd, omdat zij een zware wedstrijd in de benen hadden.

PSV is alles behalve lucky geweest. Er is een team opgebouwd met deels ervaring en deels minder ervaring. Maar hun fundament staat met mensen die al eens hebben kunnen proeven aan de druk van een buitenlands avontuur. PSV is dan ook de enige partij die geen kampioen van de armoede is. Een Van Ginkel halen in de winterstop was niet lucky, maar wijsheid.

Een team waarvan de club de durf heeft gehad om te investeren noem je niet lucky. Toen PSV verloor van Ajax wisten ze het allemaal: wij gaan geen punten meer verliezen. En dat straalden ze uit bij PSV. Bij Ajax zag ik jonge puppies doelloos achter de bal aanrennen. Twee keer ging het goed (Heerenveen, Twente) en twee keer ging het faliekant mis... Zo zie je maar, lucky is niet lucky, lucky dwing je af.

Ajax heeft de keuze gemaakt om in de breedte te investeren, liever twee keer 4 miljoen investeren dan één keer 8 miljoen euro. Een mindere Bazoer werd geslachtofferd voor een Serero, een Schöne voor een Cerny en een Riedewald voor een Viergever. Allemaal jongens die het uitstekend zouden doen bij de middenmoot, maar op hun tenen lopen bij Ajax. Zelfs Klaassen had de laatste wedstrijden gemakkelijk vervangen kunnen worden. Maar door wie? Er is niemand anders.

Louis van Gaal liet het nog zo goed zien tijdens het WK dat onervaren spelers in een team best kunnen renderen. Maar zorg dan dat je fundament goed is! Oftewel minimaal één goede verdediger, één goede ervaren middenvelder en één ervaren spits. Frank snapt dat wel, ik verwijt hem ook niks, hij heeft moeten roeien met de riemen die hij had. Vanuit pure wanhoop gooide hij El Ghazi erin, het was typerend. Helemaal toen de beste man dacht een Ronaldo-hakje te doen bij 1-1.

PSV is alles behalve lucky geweest.

Ajax is in één opzicht lucky, en dat zijn de voorrondes die eraan zitten te komen. Afgelopen jaar waren we namelijk lucky dat we voorronde Champions League mochten spelen. Hierdoor begonnen de jongens met een geweldige fitte voorsprong op de rest van de eredivisie. Dit voordeel was er op het einde van de competitie niet meer en dit bleek voor Ajax helaas één wedstrijd te laat. Dat was zondag duidelijk te zien. Zelfs De Graafschap was heer en meester op het middenveld.

Beste Marc, je hebt gegokt en verloren. Niet de miljoenen uitgeven die PSV wel uitgeeft. Het mocht niet zo zijn. En PSV verdient alle uitgegeven miljoenen in een keer terug, bovenop de toegenomen waarde van hun spelers.

Beste Marc, ik weet dat je al aan het rekenen was. Twee voorrondes van 50.000 bezoekers keer 25 euro per kaartje, oftewel 2,5 miljoen euro extra omzet. Beste Marc, doe het niet! Ik ben zelf al een aantal jaren geleden gestopt met een seizoenkaart, maar zou het verschrikkelijk vinden als je de overige trouwe supporters weer geld gaat vragen voor de voorrondes.

We werden helaas geen kampioen van de armoede, maar kunnen nog altijd de kampioen worden van de armoedige voorrondes. Zie de voorrondes dan niet als extraatje, maar bied seizoenkaarthouders deze wedstrijden gewoon aan.

Beste Marc, realiseer je namelijk wel... Jij bent pas echt lucky als al die trouwe supporters weer hun seizoenkaart verlengen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >