Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman vermoedt dat doelsaldo Ajax genoeg marge biedt

Met drie speelronden te gaan vormt het doelsaldo het enige verschil tussen Ajax en PSV. En zelfs het doelsaldo doet weinig voor elkaar onder: slechts zes doelpunten. Joël Veltman vermoedt dat de marge groot genoeg is. Omdat Ajax er meestal toch wel in slaagt om te scoren.

19 april 2016 - 14:48
UsershyraDesktopajax_dataimagesbb2316e5aae7c0aaf8569aa59b7b8af8_normal
De nul houden helpt Ajax de komende weken flink vooruit. © Pro Shots

Bij PSV zijn de mensen blij omdat de situatie beter is dan-ie was. Bij Ajax zijn de mensen blij omdat de club nog steeds koploper van de eredivisie is. Maar ook als beide ploegen hun resterende drie wedstrijden winnen, kunnen er nog veranderingen plaatsvinden op de ranglijst.

“Nog zes goals. Wij scoren, PSV scoort ook wel. Ik denk dat het genoeg is. Wij gaan wel scoren. Hoe meer Ajax scoort, hoe moeilijker het weer wordt voor PSV. We hebben het in eigen hand, ook al is het op doelsaldo,” rekent Veltman voor aan onder meer Ajax Life.

Het is Ajax nog niet eerder gelukt om op basis van een beter doelsaldo kampioen te worden. Wel werd twee keer een trauma opgelopen, voor de laatste keer in 2007. Een doelpuntje verschil hield toen in dat de schaal werd afgeleverd in Eindhoven. Dat scenario moet nu worden afgewend.

Veltman: “We hebben Utrecht-thuis gehad en blijven koploper, dat is mooi gezegd. Misschien was dit wel onze moeilijkste wedstrijd, maar dat zegt niet dat de komende wedstrijden nu gemakkelijk zijn. Heerenveen-uit is altijd spektakel, ik blijf erbij dat wij het lastigste programma hebben.”

Ajax reist dus nog af naar Heerenveen, vervolgens wacht een thuisduel met FC Twente en tenslotte wacht het treffen op verplaatsing met De Graafschap. PSV speelt nog thuis tegen Vitesse en SC Cambuur en uit tegen PEC Zwolle. Toevallig hebben de drie tegenstanders van PSV allemaal nog iets om voor te spelen.

Veltman gaat akkoord met de suggestie dat Ajax door gelijk te spelen tegen FC Utrecht (2-2) zijn joker al heeft ingezet. “Je hoopt dat je blijft winnen en die buffer niet nodig hebt. Deze remise kan een beslissend moment zijn geweest. Dat je achteraf terugdenkt aan die penalty en er kampioen door bent geworden.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >