Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Makkelie: 'Denk dat ik volgende keer weer een penalty geef'

Hoe vaker we de beelden bekijken, des te beter we ons kunnen voorstellen dat Danny Makkelie een penalty aan Ajax gaf. Dat is in bepaalde delen van het land misschien moeilijk te verteren, maar het is wel zo. Sterker nog... “Ik denk dat ik volgende keer weer een penalty geef,” aldus Makkelie.

19 april 2016 - 10:31
UsershyraDesktopajax_dataimagesaa067c56747d3f83db7b21ff37102017_normal
Makkelie zou volgende keer weer een penalty geven. © Pro Shots

Makkelie was zo groots om na afloop van Ajax - FC Utrecht (2-2) voor de camera te verschijnen en ook de schrijvende pers, onder wie Ajax Life, te woord te staan. De scheidsrechter vluchtte niet weg, maar gaf tekst en uitleg. Hij deed alles om de veelbesproken strafschop te verklaren.

De gebeten hond gaf toen al aan dat Willem Janssen er niet heel verstandig aan deed een sliding in te zetten, van achteren ook nog eens, binnen de eigen zestien. Dan geef je een arbiter een alibi om de bal op de stip te leggen, zeker als die niet goed kan waarnemen of de bal wordt gespeeld.

Het is inmiddels dinsdagochtend en we zijn er nog steeds niet helemaal uit of het een faire tackle was. Stel nou dat Janssen de bal speelde, dan was de kans toch groot geweest dat Ajax een corner had mogen nemen? Afijn, gelukkig staat er een midweekse speelronde op het programma!

Tot die tijd is en blijft het interessant om naar de diverse meningen te luisteren, zeker als Makkelie tegenover het Algemeen Dagblad extra tekst en uitleg geeft. Hij blijkt het steeds meer eens met zijn besluit om de bal op de stip te leggen.

“Ik zie Janssen een tackle inzetten. Een schaar en er is zeker contact. Of de bal ook wordt gespeeld, maakt dan eigenlijk niet uit. Eerlijk gezegd denk ik dat ik 'm volgende keer weer zou geven. Tenzij een andere positie mij beter inzicht geeft. Natuurlijk zorgt een videoscheids voor meer zekerheid. We pleiten al jaren voor invoering, maar ik denk dat een videoscheids geen andere beslissing had genomen.”

Er zijn mensen die beweren dat als Ajax straks eventueel, mogelijkerwijs kampioen is geworden, dit volledig aan de penalty van Makkelie valt te danken. De scheids zelf denkt dat zijn invloed op de titelrace reuze meevalt. “Er zijn zoveel wedstrijden in een seizoen, dat hangt niet af van een wedstrijd.”

Het gebeurt overigens nog wel eens dat een scheids een weekje vrijaf krijgt, maar Makkelie was al door de KNVB aangewezen voor Heracles - Feyenoord en meldt zich woensdag gewoon in Almelo.

De voetbalbond staat ook achter het besluit van Makkelie om een penalty aan Ajax te geven.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >