Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer geen moment echt ongerust: 'We waren geduldig'

Nee, het was niet best wat Ajax op de plastic mat in Leeuwarden legde. Maar om kampioen te worden, moet je ook de slechte wedstrijden winnen. Daarbij was ‘geduld’ het toverwoord, volgens Frank de Boer.

09 april 2016 - 22:12
UsershyraDesktopajax_dataimagesde90a1d63aa08ab436beb9aaeb15bd85_normal
De Boer had in Leeuwarden de driewieler weer ingeruild voor krukken. © Pro Shots

“We konden niet echt een gaatje vinden,” begint De Boer zijn analyse voor de camera van Fox Sports. “We hebben wel geduld opgebracht. In de eerste helft hebben we één kans gecreëerd en niets weggeven.”

Met name door dat laatste gegeven, heeft de trainer nooit echt ongerust op de bank gezeten. “Dat het beter kon was voor iedereen duidelijk, maar ik had het gevoel dat zij geen potten konden breken.”

“En onze kansen kwamen wel. We hadden geduld, uiteindelijk had het 4-0 kunnen worden. Na de 1-0 hadden we vier honderdprocent kansen om het helemaal te beslissen.” Maar Ajax maakte het niet af. “Bij zo’n vrije trap op het einde, kan-ie dan nog vallen en kunnen ze misschien nog een penalty krijgen, dat kon ik niet goed zien.”

Gelukkig bleef het 1-0 en kan Ajax weer een wedstrijd afstrepen. “Four to go. Natuurlijk kijk je naar PSV. Ik zag dat ze bij rust op 0-0 stonden, wij ook. Ik verwacht gewoon dat ze winnen. Het zou mooi zijn als ze averij oplopen, maar daar kun je niet van uitgaan,” zei de geblesseerde trainer toen de tweede helft in Eindhoven net was begonnen.

Helaas kwam de voorspelling van De Boer uit. PSV won, ondanks een rode kaart voor Arias, met 2-0 van Willem II. Daardoor blijft Ajax' voorsprong op de Eindovenaren twee punten, met nog vier wedstrijden te gaan.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >