Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wint in Heerenveen en herovert koppositie

Ajax heeft in en tegen Heerenveen geen misstap begaan in de titelstrijd. De Amsterdammers wonnen met 2-0 en mogen zich met nog twee competitieduels te gaan opnieuw koploper noemen. Arek Milik was in het Abe Lenstra Stadion de grote man en nam beide treffers voor zijn rekening.

20 april 2016 - 22:26
UsershyraDesktopajax_dataimages02726d975bf579097faac9bcdc2c5509_normal
Arek Milik was in Heerenveen met twee treffers de grote man. Pro Shots

De Boer had zijn basisformatie in Friesland op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Thulani Serero speelde op de plek van Riechedly Bazoer, Lasse Schöne mocht in Friesland vanaf het eerste fluitsignaal beginnen (in plaats van Anwar El Ghazi) en omdat de defensie weer uit vier verdedigers bestond, speelde Mitchell Dijks in plaats van Daley Sinkgraven.

De opdracht in het Abe Lenstra Stadion was na de zege van PSV op Vitesse duidelijk: alleen winst telde. De Amsterdammers hadden het voor rust alleen in het eerste kwartier even lastig met de thuisploeg. Het enige gevaar kwam van het hoofd van Mitchell Te Vrede die met een geplaatste kopbal Jasper Cillessen dwong tot een uiterste duik naar de hoek.

Ajax bleef rustig opbouwen, soms zelfs in een te laag tempo. Desalniettemin kreeg de ploeg voor de thee drie opgelegde kansen na fraaie combinaties via de vleugels. Amin Younes reageerde niet alert op een overstapje van Davy Klaassen, die zelf een minuut later op doelman Ronald Mulder strandde met een slappe inzet. Arek Milik was op zijn beurt dicht bij zijn twintigste competitietreffer, maar de Pool – die opvallend vaak buitenspel stond – gleed ditmaal de voorzet van Serero net naast de verkeerde kant van de paal.

Dubbelslag Milik
Na de thee bracht De Boer El Ghazi voor Schöne, een tactische aanpassing die hij twee weken geleden ook toepaste in Leeuwarden. Daarmee kreeg Ajax rechtsvoor meer body en snelheid. Ajax bleef domineren en kreeg al snel een eerste kans. Younes bediende Milik maar de Pool schoot over. Na een klein uur spelen schoot Dijks de bal tegen de hand van Heerenveenverdediger Kenny Otigba, waarop arbiter Serdar Gözübüyük resoluut naar de stip wees. Milik bleef kalm en stuurde Mulder naar de verkeerde hoek.

Ajax kwam daarna iets meer onder druk te staan, maar bleef simpel overeind. Tien minuten na de openingstreffer schoot Milik met een schuiver de bevrijdende tweede treffer binnen na prima aangeven van Dijks. Het was alweer de 21ste treffer van de international.

In het laatste kwartier bracht De Boer Viktor Fischer nog voor Younes en wisselde hij aanvoerder Klaassen voor Daley Sinkgraven. Dijks, betrokken bij beide treffers, liep in de slotfase tegen zijn vijfde gele kaart aan en is daarmee geschorst voor FC Twente-thuis.

Een derde treffer en daarmee een nog beter doelsaldo bleef echter uit. Ajax is nog steeds koploper op basis van een doelsaldo van plus zes ten opzichte van PSV.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >