Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax naar China voor oefenpotje tegen Liaoning Whowin FC

Een wens van Ajax gaat in vervulling: de club maakt direct na het seizoen een tripje naar China. De selectie verblijft tussen 13 en 19 mei in Peking en Shenyang. Er staat een oefenwedstrijd tegen Liaoning Whowin FC op het programma.

12 april 2016 - 13:22
UsershyraDesktopajax_dataimages895ca0de9cfa74c818d34d71db990355_normal
Ajax speelt dus niet in het Vogelnest, maar het is wel een tof plaatje. © Pro Shots

Ajax reist zo'n beetje op volle oorlogssterkte naar China. Er doen amper Ajacieden mee aan het EK, vandaar dat dit niet op grote bezwaren stuit. Slechts Arek Milik ontbreekt omdat hij zich met Polen moet voorbereiden op de eindronde.

De Aziatische markt wordt de laatste jaren steeds belangrijker voor Ajax. China is het thuisland van sponsoren als CST, Huawei, Sengled en Le Sports. “Daarnaast is het ook een belangrijke markt voor onder meer Adidas en Mercedes. Het is goed voor Ajax om met deze tour internationaal zichtbaar te zijn,” reageert Edwin van der Sar.

Er staan onder meer clinics en trainingen op het programma, plus een krachtmeting met Liaoning Whowin FC. Die club zegt ons werkelijk helemaal niets, maar we begrijpen dat we het hier hebben over de zevenvoudig kampioen van China, die ook al eens de Aziatische Champions League won.

Liaoning en Ajax nemen het 18 mei tegen elkaar op. Dat gebeurt in Shenyang, in het Olympic Sports Centre Stadium.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >