Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax moet in Heerenveen rekening houden met Geke-factor

Titelrace, koppositie, doelsaldo? Het zal allemaal wel. Het eerste waar Ajax in het Abe Lenstra Stadion mee dient af te rekenen, is toch echt de Geke-factor. De vrouw van trainer Foppe de Haan wil graag dat PSV kampioen wordt, terwijl de Ajacieden moeten laten zien zelf de schaal te willen.

20 april 2016 - 16:02
UsershyraDesktopajax_dataimagesad71aa87a23dcb1a52197348f5b2111e_normal
Doelpunten zijn gewenst! Ja, in meervoud! © Pro Shots

Foppe is een lieve man en wil alles doen om zijn vrouw te plezieren. Hier valt ook winnen van Ajax onder, al kunnen wij ons best andere, leukere dingen voorstellen. Maar goed, de vrouw van Foppe mengt zich graag in de titelrace en vanaf 20.45 uur tellen alleen de drie punten. Plus een paar doelpuntjes hier en daar.

PSV heeft zijn plicht al gedaan door met 2-0 te winnen van Vitesse. Als we Teletekst checken, zien we dat de Lampenclub drie punten meer heeft dan Ajax. Maar dus ook een wedstrijd extra gespeeld. Als de Ajacieden met een driepunter uit Friesland vertrekken, is er op zeker een verschil van vijf doelpunten in Amsterdams voordeel.

“We moeten eerst zorgen dat we winnen, dat wordt al moeilijk zat,” merkt Frank de Boer in zijn voorbereiden quotes terecht op. Het loopt niet soepel bij Ajax, zo merkten we zondag tijdens het thuisduel met FC Utrecht (2-2). Arek Milik redde in extremis vanaf de strafschopstip een belangrijk punt.

Riechedly Bazoer kan wel eens het slachtoffer worden van die moeilijke middag. De Telegraaf speculeert dat de middenvelder ernaast wordt gezet, omdat zijn vorm te wensen overlaat. Thulani Serero zou hem in dat geval moeten vervangen. We kunnen ons nog een prima optreden van Serero herinneren in Heerenveen, al moest-ie zijn biezen pakken na een typische Zuid-Afrikaanse tackle.

Het eindigde toen met een remise (2-2) en Ajax is al zes edities ongeslagen. Dit keer hopen we slechts op een driepunter. We zijn al de hele dag zenuwachtig, dat mag je best weten. We zijn ook vast de enigen niet. Het uitvak wordt bevolkt door zo'n 1250 Ajacieden en die gaan absoluut van zich laten horen.

De ploeg van De Boer kan wel wat aansporing gebruiken, hebben we zondag gemerkt. Hopelijk levert het dit keer wel drie punten op. De aftrap van Heerenveen - Ajax is om 20.45 uur.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >