Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Met Van der Hoorn weer een verdediger in de lappenmand

Slecht nieuws: Ajax zit al niet zo ruim in zijn verdedigers en nu is ook het meespelen van Mike van der Hoorn onzeker. De medische staf kan zaterdag pas bepalen of de stopper fit genoeg is voor het treffen met Willem II. De lies van Van der Hoorn zorgt voor irritaties.

04 maart 2016 - 13:01
UsershyraDesktopajax_dataimagesec5cebfa890e3f6f30c6ea012f60b1c8_normal
Het zou fijn zijn als VDHoorn 'gewoon' fit blijkt. © Pro Shots

De kwetsuur van Van der Hoorn lijkt niet heel ernstig, de timing is vooral onhandig. Dat heeft de nummer vier van Ajax wel vaker als er speeltijd lonkt. De ene keer pakt hij een rode kaart, de andere keer kampt hij met fysiek ongemak.

De lies van Van der Hoorn voelde op de behandeltafel alweer beter aan dan op het trainingsveld, aldus Frank de Boer, maar het blijft afwachten hoe de stand van zaken zaterdag is. Als het echt niet gaat, lijkt Damian van Bruggen de aangewezen vervanger.

Van Bruggen maakte bij Ajax - Excelsior voor het eerst deel uit van de wedstrijdselectie. En wel omdat Van der Hoorn ontbrak. Naast Van der Hoorn zijn ook Jairo Riedewald en Kenny Tete niet beschikbaar vanwege enkelblessures. John Heitinga stopte kort na de winterstop met foebele.

De Boer wilde nog niet vertellen wie de vervanger wordt van de geschorste Anwar el Ghazi. De trainer bevestigde – weinig verrassend – een keuze te maken tussen Robert Muric en Lasse Schöne.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >