Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kijktip: Nouri kan voetballen op pleintjes niet laten

Grote kans dat Abdelhak Nouri de eerstvolgende debutant in Ajax 1 wordt. Hij klopt in ieder geval flink op de deur. Voor Ajax TV reden om een portret te maken over ‘de koning van Geuzenveld’. Een mooi filmpje waarin we Nouri, en zijn vrienden, iets beter leren kennen.

16 maart 2016 - 10:55

Het is altijd goed om Ajacieden ook buiten het veld te zien. Denk aan André Ooijer die de Spaarndammerbuurt bezocht, daar waar hij zijn jeugd doorbracht. En Jan Vertonghen die boodschappen deed vlak na 15 mei 2011. Nouri kan met deze video, gefilmd in zijn Geuzenveld, worden toegevoegd aan dit lijstje.

Het mooie is dat Nouri’s passie voor voetballen aan alle kanten zichtbaar is in het filmpje dat is opgenomen op het Nigel de Jongplein. Hij voetbalt er niet meer zoveel als vroeger, maar soms kan hij het niet laten. “Ik maak niet meer zoveel uren hiero als eerst. Als ik vakantie heb, weet je, kan ik hier wel voetballen.”

“Soms doe ik het liever niet, dan kom ik expres met wat nettere schoenen, zodat ik niet ga voetballen. Dan zit ik eerst en kijk ik. Dan wordt aan me gevraagd: kom ook voetballen. Eerst zeg ik nee, maar weet je wat, dan ga ik keepen en na het keepen ga ik ineens schoenen ruilen met iemand die niet speelt en ga ik voetballen. Het is heel raar. Het zit ergens is je hersenen dat je moet, het is een soort ziekte.

Goed, kijk zelf maar. Het worden acht goed bestede minuten van je leven. De video staat achter deze link.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >