Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga introduceert klaverjassen en rekent op Lucky Ajax

De eerste stappen van John Heitinga na zijn voetbalpensioen liegen er niet om. De recent gestopte Ajacied heeft bij zijn oud-ploeggenoten de edele kunst van het klaverjassen geïntroduceerd en gaat ervan uit binnenkort zijn opwachting te maken bij Lucky Ajax.

01 maart 2016 - 13:04
UsershyraDesktopajax_dataimages19d9e6e188355b90b19cfaa1549af607_normal
Heitinga druk nog steeds zijn stempel op de dingen bij Ajax. © Pro Shots

Het wilde niet meer, het ging niet meer, het was klaar. En dus besloot Heitinga een maandje terug een punt te zetten achter zijn loopbaan. En dat al op 32-jarige leeftijd. Maar dit betekent niet dat-ie zijn ambities overboord heeft gegooid, de prioriteiten zijn hooguit verschoven.

“Onder de vleugels van Hennie Spijkerman maakte ik mijn eerste stappen als aspirant-trainer. Het bleef niet alleen bij het neerzetten van pionnetjes en het uitdelen van overgooiers. Hennie vroeg me ook – mondjesmaat – aanwijzingen te geven,” meldt Heitinga in een blog op zijn digitale thuis.

Het kind van de club is ook naast het veld nog steeds van waarde. “Na een veel te lang klaverjasloze periode slaagde ik er eindelijk in de jonge generatie weer aan het kaarten te krijgen. Met 'omstebeurt' Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Davy Klaassen en Diederik Boer werd er met het mes op tafel gespeeld.”

Het was ons bekend dat Heitinga, Klaassen en Van der Hoorn fanatiek zijn als het Keezen betreft, maar er wordt in het spelershome ook weer geklaverjast. De vraag is nog wel even hoe dit nu moet als de selectie op pad is voor bijvoorbeeld een verre uitwedstrijd, aangezien Heitinga dan niet meer van de partij is.

Heitinga verwacht binnenkort wel weer binnen de lijnen te staan, bij Lucky Ajax. “Op de vraag van Mister Ajax of ik binnenkort mijn kicksen wil aantrekken bij Lucky Ajax, kon ik natuurlijk geen 'nee' zeggen. Zodra de rust is weergekeerd zullen Sjaak Swart en ik een datum prikken om mijn veteranendebuut te maken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >