Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dordrecht wil duel met Jong Ajax overspelen na foutje KNVB

De soap rondom het meespelen van Thulani Serero (25) bij Jong Ajax duurt voort. FC Dordrecht heeft namelijk officieel protest aangetekend bij de KNVB. De Schapenkoppen zien de wedstrijd graag overgespeeld.

05 maart 2016 - 10:39
UsershyraDesktopajax_dataimages575dd30d2baa151f4c3675cc4c8bedf5_normal
Was Serero nou wel of niet speelgerechtigd tegen FC Dordrecht? © Pro Shots

Een blik op de reglementen van de KNVB leert ons dat Jong Ajax twee dispensatiespelers van ouder dan 23 jaar mag opstellen. Maar alleen als de speler in kwestie helemaal niet bij het eerste elftal heeft gespeeld, in de basis stond of meer dan 45 minuten speelde.

FC Dordrecht lijkt dus een punt te hebben, maar de KNVB heeft inmiddels al aangegeven dat het om een foutje gaat. “In die tekst lijkt bij 'in de basis en 45 minuten' het woordje 'niet' te ontbreken,” reageert de voetbalbond tegenover Het Parool.

Diezelfde woordvoerder geeft aan dat het een lastige zaak kan worden. Te meer ook omdat er twee verschillende reglementen circuleren. Volgens de ene mocht Serero wel meespelen, volgens de andere niet. "We gaan nu kijken naar een oplossing. Clubs zijn natuurlijk voorafgaand aan het seizoen op de hoogte gesteld van de juiste regels, maar op papier moet het ook kloppen.”

Trainer Harry van der Ham voelt zich voor er ook nog maar een uitspraak is gedaan nu al te kort gedaan. "Je praat wel over Ajax. Dat is gewoon zo. Als het Dordrecht was geweest... Normaal zou het zijn dat Ajax drie, misschien wel zes punten in mindering zouden krijgen en dat wij drie punten erbij krijgen. Dat is het meest logisch," zei de trainer tegen RTV Rijnmond.

Tot zover de mening van Van der Ham. De KNVB denkt er voorlopig anders over. "Zoals wij het nu beoordelen, moet er naar de geest van de regel worden gekeken en dat zou betekenen dat Serero wel mocht spelen.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >