Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dordrecht komt met nieuw protest, nu tegen Serero

FC Dordrecht legt zich nog altijd niet neer bij de nederlaag tegen Jong Ajax. De Jong Ajacieden waren met duidelijke cijfers (4-1) te sterk, maar nadat eerst vraagtekens werden geplaatst bij het meespelen van Viktor Fischer worden de pijlen nu gericht op Thulani Serero.

04 maart 2016 - 09:15
UsershyraDesktopajax_dataimages12a0613f8002dc928391cc10a8695062_normal
We kunnen ons niet voorstellen dat Serero Jong Ajax drie punten kost. © Pro Shots

Het vervelende van de huidige opzet van de deelname van Jong-teams aan de Jupiler League, is dat er niet met gescheiden selecties wordt gewerkt. Natuurlijk, er is een vaste kern spelers die Jong Ajax vormt, maar deze kern wordt geregeld aangevuld met spelers van het eerste elftal.

Om misbruik en competitievervalsing te voorkomen, zijn er allerlei regels opgesteld. Ook Jong Ajax dient zich hier uiteraard aan te houden en Dordrecht denkt een foutje te hebben ontdekt. Om de situatie nog gekker te maken, gaan er twee verschillende reglementen rond, waarvan er eentje fout lijkt te zijn.

Jong Ajax mag twee dispensatiespelers van ouder dan 23 jaar opstellen. Maar alleen als de speler in kwestie helemaal niet bij het eerste elftal heeft gespeeld, in de basis stond of meer dan 45 minuten speelde. Dit klinkt vaag, nietwaar? Nou, dat vindt de KNVB ook. “In die tekst lijkt bij 'in de basis en 45 minuten' het woordje 'niet' te ontbreken,” reageert de voetbalbond tegenover De Telegraaf.

Er lijkt sprake van een foutje. Waarom zou Joël Veltman na een volledige wedstrijd met het eerste wel dispensatie krijgen en invaller Serero – hij speelde tegen AZ het laatste kwartier – niet? De KNVB neemt de klacht van Dordrecht serieus, maar gaat eerst met een vergrootglas het boek vol reglementen nog eens napluizen.

De aanklager betaald voetbal komt nog niet direct in actie. De aanklager kon eerder deze week ook al worden afgebeld, omdat Dordrecht een rekenfoutje had gemaakt. Fischer mocht gewoon spelen, zo bleek in tweede instantie.

In reactie op het opstellen van Fischer liet Ajax aan Ajax Life weten dat alles drie keer is gecheckt voordat de Deen een basisplaats kreeg. Hetzelfde geldt uiteraard voor het meespelen van Serero. Is het dan de fout van Jong Ajax als dit is gecheckt op basis van een afwijkend PDF-bestand?

Er staan vast mensen op die beweren van wel en heel hard KNJB gaan roepen, wij denken eerder aan een gevalletje hete soep dat snel weer afkoelt.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >