Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dijks vermoedt dat mentaliteit Ajacieden tekort schiet

Euhm, moeten we het na NEC-thuis (2-2) echt over een gebrek aan mentaliteit hebben? Als we afgaan op de woorden van Mitchell Dijks moet dat inderdaad. Ajax liet een kans liggen om de koppositie van PSV over te nemen en heeft dat volledig aan zichzelf te wijten.

14 maart 2016 - 11:00
UsershyraDesktopajax_dataimages63ba62ffb7b0866e62d299689a05615a_normal
Dijks is misschien eerlijk, het is ook zorgwekkend. © Pro Shots

Er zijn gemakkelijkere wedstrijden te bedenken dan NEC-thuis, dat is absoluut waar. De ploeg uit Nijmegen kent een leuk seizoen en draait mee in het linkerrijtje. Maar als PSV punten laat liggen, op zo'n belangrijk moment in het seizoen, dan mag je meer verwachten van de Ajacieden.

“We maakten de 2-1 en je ziet hoeveel balbezit we hebben. We dachten op een gegeven moment een beetje te gemakkelijk. We dachten dat het klaar was en dat we drie punten hadden,” merkt Dijks op voor de camera van AT5.

“Carlo l'Ami zei het al: NEC is dodelijk in de omschakeling, met hun snelle spelers. Er wordt (door de staf, red.) iedere keer op gehamerd, maar je ziet dat het toch weer fout gaat,” vervolgt de linksback, die in de eerste helft zelf ook niet scherp oogde. Hij was vooral slordig in de passing.

Het vervelende van het hele verhaal, is dat Ajax volgende week moet winnen als het op bezoek gaat bij PSV. De lampenclub beschikt misschien wel over het beste elftal van Nederland, dus dat is wat gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Dijks ziet wel een pluspunt: “Het is slecht dat ik dit zeg, maar het is natuurlijk een andere wedstrijd. Dan zal iedereen wel scherp zijn. Het leek in de kleedkamer wel alsof we hadden verloren. Iedereen was stil, sommige jongens waren al weg. Ik denk dat het maandag niet echt genieten wordt op de training.”

De woorden van Mitchell Dijks zijn extra opvallend als we terugdenken aan enkele uitspraken van Frank de Boer. De trainer meldde in aanloop naar het thuisduel met NEC dat er geen extra werk was voor de focuscoach, dat niemand al bezig was met PSV-thuis en dat het spel was verbeterd omdat er slechts nog een wedstrijd per week wordt gespeeld.

Hopelijk komt het in Eindhoven wel goed!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >