Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer kiest tussen acties Muric en inzicht Schöne

Wie vervangt de geschorste Anwar el Ghazi? Dat is de grote vraag in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Willem II. Frank de Boer heeft de keuze uit twee smaken: jongeling Robert Muric (19) en ervaren rot Lasse Schöne (29). Er is meer anders dan het leeftijdsverschil van tien jaar.

04 maart 2016 - 13:56
UsershyraDesktopajax_dataimages741440b16ad6bcc1a13a140ee9b7e3e7_normal
Vaak kiest De Boer in de lastige wedstrijden voor Schöne. © Pro Shots

De Boer wil niet verklappen aan wat voor type rechtsvoor hij in Tilburg behoefte had, maar is wel bereid de verschillen tussen beide rechtsbuitens in kaart te brengen. De trainer merkte ook op dat Muric genoeg speelt bij Jong Ajax dat hij een basisplaats moet aankunnen. Wie weet is het een hint.

“We weten wat Robert kan en voor mijn gevoel heeft hij de stijgende lijn te pakken,” reageert De Boer op de vraag of het recente optreden van Muric bij Jong Ajax nog een verschil maakt. De Kroaat was tegen FC Dordrecht (4-1) goed voor een doelpunt en een assist.

“Maar Robert weet ook waar hij aan moet werken: geen vlagen van tien minuten schitteren, maar de volle negentig minuten. Hij komt er meer in de buurt, maar moet eraan blijven werken. Een, twee of drie acties per helft, is niet genoeg. Dat moeten er vijf, zes of zeven worden. En dan in de tweede helft weer,” vervolgt de trainer.”

De vraag waar de trainer zelf mee worstelt is als volgt: Muric is goed bezig, heeft hij naast een beloning ook een duwtje in de rug nodig om zichzelf verder te ontwikkelen? Dit zijn vragen die over Schöne niet meer worden gesteld. Iedereen weet precies welke waarde de Deen heeft voor Ajax.

“Lasse is meer van het combinatiespel, hij heeft inzicht en is doelgericht vanuit de tweede fase. Muric is een speler die breed begint en dan zijn acties inzet. Hij heeft altijd oog voor medespelers. Zijn linkerbeen is fantastisch en hij is nu met zijn rechter aan de slag. Dan kun je verdedigers echt laten twijfelen, zoals Amin Younes ook voor elkaar krijgt.”

“Robert is meer een individu dan Lasse. Qua snelheid ontlopen ze elkaar niet eens zo veel, Robert is misschien iets sneller, en allebei beschikken ze over een goed overzicht. Een valse rechtsvoor tegen een echte rechtsbuiten. Maar ik ga dus niet verklappen wie ik nu het hardst nodig heb!”

Wij hebben Muric trouwens geïnterviewd. Het resultaat lees je hier!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >