Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer blij dat kwaliteit Gudelj nu voor anderen zichtbaar is

Frank de Boer is voorzitter, penningmeester en erelid van de Nemanja Gudeljsupportersvereniging. Waar op de tribunes nog wel eens kritisch wordt gepraat over de middenvelder laat De Boer geen kans onbenut om aan te geven hoe belangrijk hij is.

16 maart 2016 - 13:28
UsershyraDesktopajax_dataimagesb1faa2ff29c195506727ac9248f89b9e_normal
De Boer is al een tijdje fan van Gudelj. © Pro Shots

Eerlijk is eerlijk met vijf doelpunten en acht assists kan Gudelj prima cijfers overleggen. En daar zijn de voorassists daarin nog niet eens meegenomen, dan zou zijn statistische bijdrage waarschijnlijk nog een stuk groter zijn. Want, zo merkt de verslaggeefster van Ajax TV op, Gudelj staat vaak aan de basis van een aanval. Tegen NEC kwamen daar twee doelpunten uit.

De Boer heeft daar wel een verklaring voor. “Hij is natuurlijk een van de meest ervaren spelers van ons, hij begrijpt dat denk ik heel goed. Ik ben heel blij voor hem dat nu het ook zichtbaar wordt voor andere mensen. Zulke spelers mis je pas als ze er niet zijn. Wij zijn blij dat hij elke wedstrijd heeft kunnen starten.”

Precies dat, het omschakelen van verdedigen naar aanvallen, was eerder dit seizoen volgens De Boer nog een aandachtspunt voor Gudelj. Dat verbeteren en hij zou tot de wereldtop behoren. “Als Nemanja dat wel heeft, dan is hij de beste van de wereld op die positie,” liet De Boer in december weten. “We zijn aan het sleutelen om dit te verbeteren en het gaat als veel beter.”

De Boer benadrukte in februari nog maar eens dat Ajax niet zonder Gudelj kan. “Je hebt bepaalde types in je team nodig en daar is Nemanja er één van. Hij compenseert zoveel dat we op dit moment niet zonder hem kunnen.”

En ook nu is De Boer dus nog altijd tevreden over zijn zomeraankoop. “Ik vind dat hij in een goede fase zit, in de coaching, in de duels. Hij is speler die we gehaald hebben, omdat we vonden dat we zo’n type misten. Het brengt ook nog vaak goals met zich mee, dat is een mooie bijkomstigheid. Zo’n speler heb je gewoon op het middenveld nodig. Ik denk dat hij dat wel bijna elke week bewijst voor ons.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >