Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bazoer enorm talent, maar nog geen leider

Riechedly Bazoer wordt betiteld als nieuwe leider van Ajax. Maar in hoeverre is hij de stoere 'Baaszoer' die we graag in hem zien?

17 maart 2016 - 14:12
UsershyraDesktopajax_dataimagesda3e589a43d9bd3ce4acc7c1a49db7c8_normal
De goal in de klassieker is Bazoers mooiste Ajaxmoment. © Pro Shots

De hiërarchie is binnen de selectie duidelijk. Ondanks Bazoers goede statistieken zijn Klaassen en Gudelj – ook twee van de meest ervaren spelers – binnen de lijnen de echte leiders. Van 'Baaszoer' is geen sprake. Althans, niet als het om leiderschap gaat.

Maar wees eerlijk: het was pas wonderbaarlijk geweest als hij dat wel was, op zijn negentiende. Zelf vindt hij zich ook nog geen leider, laat hij weten op de vrijdag voor Willem II - Ajax. Hij staat in de opblaashal op De Toekomst en kijkt naar zijn teamgenoten die aan het afronden zijn.

Eigenlijk hoort hij daar ook te staan, grapt hij tegen Ajax Life. “Maar ja, ik heb nu een interview.” Hij heeft de cover van 1900 gezien, vindt het mooi dat hij weer een 'cover heeft gepakt', na Voetbal International. Maar wat vindt hij van de tekst, van dat hij als nieuwe leider naar voren wordt geschoven?

“Ik zou niet zeggen dat ik een nieuwe leider ben. Ik ben nog jong, speel veel, moet nog naar die rol groeien. Ik probeer wel mensen te coachen, maar ben op dit moment binnen het team niet een van de leiders. Daarvoor moet ik mondiger worden. In het veld hoor je vooral jongens als Davy, Nemanja, Joël en Jasper.”

Benieuwd naar het volledige interview met Riechedly Bazoer? Sla dan de nieuwe papieren versie van Ajax Life open. De krant is donderdag weer bezorgd bij alle leden van SV Ajax. Klik hier om je aan te sluiten, we hebben een mooie aanbieding lopen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >