Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

VDKerkhof schat kwaliteiten Zoet hoger in dan Cillessen

Oké, oké, we geven het maar toe. We zijn best jaloers op de Europese prestaties van PSV. Niet eens stiekem, gewoon een klein beetje heel erg. Maar ze krijgen het direct een beetje hoog in hun bol. Althans, Willy van der Kerkhof meent dat de dagen van Jasper Cillessen bij Oranje zijn geteld.

25 februari 2016 - 14:56
UsershyraDesktopajax_dataimagesc30a282b25c192371873fe9950a69f87_normal
Cillessen heeft al 26 interlands achter zijn naam staan. © Pro Shots

Terwijl het Ajax niet eens lukte om de groepsfase van de Europa League te overleven, heeft PSV na de heenwedstrijd tegen Atletico Madrid nog steeds uitzicht op het bereiken van de kwartfinales van de Champions League. Het bleef 0-0 in het Philips Stadion.

Overwinteren en zulke fraaie resultaten boeken zijn dingen waar de gemiddelde Ajacied slechts van kan dromen. PSV presteert op die vlakken stukken beter, maar om nou meteen te beweren dat Zoet een betere keeper is dan Cillessen? Dat gaat misschien wat ver...

“Zoet gaat een geweldig goede kant op,” aldus Van der Kerkhof tegen Omroep Brabant. “Je ziet toch dat hij langzaam de beste keeper van Nederland is geworden en een plek in het Nederlands elftal verdient. Hij is beter dan Cillessen, absoluut. Zoet is een keeper die punten pakt voor de club.”

Cillessen pakt blijkbaar geen punten voor Ajax. Of zo. De doelman van de recordkampioen hield dit seizoen twaalf keer 'de nul' en het gebeurde nogal eens dat de veldspelers maar een keer scoorden. Het is geen toeval dat de nummer één bovenaan staat bij onze verkiezing Ajacied van het Jaar.

Maar goed, doet er verder ook niet zo veel toe. Zeg het maar: Cillessen of Zoet?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >