Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Hoorn heeft weer 'pech' zoals alleen hem overkomt

Van een hilarisch eigen doelpunt tot een onterechte penalty tegen in duel met Mario Balotelli. Mike van der Hoorn is binnen het ambacht niet de allergelukkigste verdediger. Net nu er volop speeltijd lonkt, wordt hij weggestuurd met een rode kaart. Dat is balen, erkent Mikey.

15 februari 2016 - 10:18
UsershyraDesktopajax_dataimages3be516a415ab9b6efef8368e1a0d2efa_normal
De weggestuurde Van der Hoorn beseft hoe laat het is. © Pro Shots

Verdedigen kan Ajax anno 2016 als de beste, ook met Van der Hoorn in het veld. De nummer vier van Ajax moest slechts een doelpunt van Feyenoord toestaan. De overige goals zag hij tot stand komen vanaf de bank, of zoals in Groningen vanuit de catacomben.

Van der Hoorn kwam in de zeventigste minuut van FC Groningen - Ajax (1-2) te laat in en ging op de voet van Michael de Leeuw staan. Wegwezen, luidde het oordeel van scheids Liesveld. “De eerste gele kaart was zeker terecht, want ik moest aan de noodrem trekken. Maar mijn tweede gele kaart kwam na mijn tweede overtreding van de wedstrijd,” aldus Van der Hoorn bij de NOS.

Twee keer terecht geel op basis van slechts twee overtredingen is ook rood, maar de verdediger vermoedt dat de scheids hem liever had gespaard. “Hij keek naar zijn lijstje en zei: je hebt al geel. Toen trok-ie 'm toch maar. Het duurde ook even voor hij besloot. Ik vind dat een scheidsrechter consequent moet zijn. Die back van Groningen had ook zijn tweede gele kaart moeten krijgen.”

De back van Groningen heet echter geen Van der Hoorn en mocht 'gewoon' blijven staan. Dit terwijl Mikey een automatische schorsing van één wedstrijd krijgt opgelegd, waardoor Ajax bij Excelsior-thuis geen beroep op hem kan doen en er achterin nog minder smaken overblijven.

“Ik zit nu nog een beetje in de euforie, maar in de loop van de week gaat het steeds meer knagen. Dat ik weer een wedstrijd moet wachten. Het ging ook gewoon goed, maar dan komt er zo'n klote-moment en baal je als een stekker,” aldus Van der Hoorn, die juist op een basisplaats afstevende.

Het loopt niet voor het eerst spaak. Frank de Boer spreekt over het algemeen vol lof over zijn 23-jarige pupil, maar hij begon het seizoen met een Europese schorsing. Ondanks 'fantastische optredens' tijdens de trainingen koos Frank de Boer toen voor Joël Veltman en kon Van der Hoorn weer een halfjaar bankzitten.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >