Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Transfernieuws! Van de Beek verhuist definitief naar Ajax 1

Oké, het komt niet als grote verrassing, maar toch is het mooi nieuws: Donny van de Beek is inmiddels vast lid van de Ajaxselectie. Met het stoppen van John Heitinga en het vertrek van Yaya Sanogo kwam er ruimte in de selectie voor de middenvelder.

17 februari 2016 - 12:53
UsershyraDesktopajax_dataimages6430592d663b50b336672f472682acce_normal
Van de Beek mag nu écht vast meetrainen met het eerste. © Pro Shots

“Hij heeft er vorig jaar al aan gesnuffeld en nu is hij eigenlijk vast speler van het eerste,” zegt De Boer in gesprek met Ajax TV. Van de Beek trainde natuurlijk al veel mee, maar toch is dit een mooie officiële stap in de carrière van de 18-jarige Ajacied.

Bovendien maakt Van de Beek ook deel uit van de deze maand opgerichte talentengroep bij Ajax. De grootste jonge talenten uit het eerste, Jong Ajax en de A1 trainen regelmatig samen.

“We willen die spelers clusteren en er een goede trainingsgroep van maken,” legt De Boer uit. “Deze jongens moeten in de toekomst voor tachtig, negentig procent het geraamte worden van Ajax.”

“We doen het ook om te zien hoe ver die jongens zijn. In de A1 gaat het ze vaak heel gemakkelijk af, maar wat gebeurt er als ze tegen jongens spelen die al twee jaar verder zijn? Dat zijn mooie graadmeters.”

Het past geheel in hoe De Boer denkt over het laten doorstromen van jonge talenten. “In de A1 moet je het voorbeeld geven, moet jij de bepalende speler zijn. In het tweede mag je meer fouten maken, maar moet je ook een dragende speler zijn. En in het eerste mag je fouten maken. Dat moet de volgorde zijn.”

De volgende stap is een vaste waarde woorden in het eerste elftal. Maar dat komt met Van de Beek vast wel goed.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >