Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stam en Ulderink kondigen afscheid aan bij Jong Ajax

Jong Ajax staat volgend seizoen onder leiding van een nieuwe trainer. Deze conclusie valt eenvoudig te trekken nadat Jaap Stam en Andries Ulderink hun vertrek hebben aangekondigd. De twee hopen te blijven samenwerken, maar dan wel weer met een vaste groep spelers.

24 februari 2016 - 19:26
UsershyraDesktopajax_dataimages6275fb7601325c39f0bb6ca1a9ece8d3_normal
Ulderink was meestal het aanspreekpunt naar buiten toe. © Pro Shots

In tegenstelling tot vorig seizoen ligt Jong Ajax dit keer wel op koers voor een eindnotering in het linkerrijtje, maar meer lijkt er niet in te zitten. Het ene moment wordt goed gepresteerd, het andere moment gaat wedstrijd na wedstrijd verloren.

Dit valt mede te verklaren door het feit dat er met sterk wisselende selecties wordt gewerkt, iets waar Stam en Ulderink tabak van hebben. “Er spelen zowel A-junioren als A-selectiespelers mee. Dat is ook logisch en dat weet je vooraf, maar het kriebelt om weer met een vaste groep te werken,” meldt Ulderink in een reactie op het digitale thuis van Ajax.

“Dit zijn heel leerzame seizoenen, ook omdat je bijna nooit met een vast elftal speelt en soms afhankelijk bent van anderen,” vult Stam aan. De samenwerking is Stam en Ulderink zo goed bevallen dat ze hopen als duo een nieuwe uitdaging aan te gaan. “Als we samen kunnen blijven werken, is dat het mooiste,” aldus Stam.

Stam werd afgelopen week in verband gebracht met de vacante trainersstoel van sc Heerenveen, terwijl hij ook al diverse keren aan Engelse clubs werd gelinkt. De oud-verdediger was even in beeld bij Fulham, maar een complicerende factor was dat hij zijn diploma nog moest halen. Stam slaagde eind 2015 en mag nu als hoofdcoach aan de slag.

Hoewel in het bericht van Ajax nergens staat dat Stam en Ulderink de club verlaten, mogen we daar toch wel vanuit gaan. De enige mogelijke vorm van promotie is naar het eerste elftal en ook al is het nog niet zeker of Frank de Boer aanblijft, lijkt dit toch een onmogelijke gang van zaken.

Op aanraden van Stam en Ulderink werd afgelopen zomer Said Bakkati aan de trainersstaf van Jong Ajax toegevoegd. Het is nog niet duidelijk of Bakkati ook volgend seizoen werkzaam is op De Toekomst.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >