Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Muric en Van Bruggen hopen op debuut tegen Excelsior

Ajax speelt zondag in een eigen huis tegen Excelsior (aftrap: 14:30 uur). Op papier een niet veelzeggend potje, maar voor twee Ajacieden kan deze wedstrijd zomaar een hoogtepunt betekenen in hun carrière. Zowel Robert Muric als Damian van Bruggen kunnen namelijk hun debuut maken in het eerste van Ajax.

20 februari 2016 - 14:18
UsershyraDesktopajax_dataimages1d809cd85ba0f002ccbf631aaf76721d_normal
Bij Jong Ajax was Van Bruggen vrij stabiel, dat heeft De Boer blijkbaar gezien. © Pro Shots

Frank de Boer nam de twee negentienjarige talenten op in de selectie voor het duel met de Rotterdammers. Muric – de aanvaller staat dit seizoen bij Jong Ajax op zes doelpunten en elf assists – liet eerder deze week al weten klaar te zijn voor de stap naar de hoofdmacht. Die oproep is dus gehoord door De Boer.

“Robert is op de deur aan het kloppen, vandaar dat ik hem heb beloond,” zegt De Boer. De trainer gaf eerder al aan dat het voor Cerny (18) beter is om volledige potjes te foebele met Jong Ajax en ook is Muric ondertussen beter bereikbaar voor de trainer. “Hij is al een tijdje hier en spreekt nu vrij redelijk Nederlands.”

'Meest logisch om Van Rhijn te laten starten tegen Excelsior'

Van Bruggen heeft zijn plek in de selectie vooral te danken aan de personele problemen in de achterhoede. Tete en Riedewald zijn geblesseerd en Mike van der Hoorn is geschorst na zijn rode kaart tegen FC Groningen. Op een basisplaats hoeft de centrale verdediger nog niet te rekenen. De Boer noemde het logischer om Van Rhijn te laten terugkeren in de basis en Veltman in het centrum te posteren.

Zoals eigenlijk iedere week is De Boer beducht voor onderschatting. “Excelsior heeft in uitwedstrijden tegen goede clubs best aardige resultaten behaald. Tegen Vitesse 0-0 en tegen PSV 1-1. Tegen Vitesse kregen ze zelfs nog de beste kansen. We zullen geconcentreerd moeten zijn. Anders spelen we Excelsior in de kaart.”

Het zou misschien ook gek zijn als een trainer zegt dat het een makkie wordt, maar Excelsior-thuis is voor Ajax normaal gesproken een formaliteit. Van de achttien keer dat de Kralingers op bezoek kwamen wisten de Amsterdammers zeventien keer te winnen, één keer eindigde het duel in een gelijkspel.

De Boer won al zijn duels met Excelsior, Groenendijk verloor al zijn wedstrijden tegen Ajax

Om nog maar een paar statistieken van stal te halen. Ajax won onder De Boer alle zes competitiewedstrijden tegen Excelsior. Aan de andere kant verloor de trainer van de Rotterdammers, Alfons Groenendijk, zijn drie voorgaande eredivisieduels met Ajax zonder een doelpunt te maken (0-13).

Goed, het moge duidelijk zijn, de voortekenen spreken in Ajax’ voordeel. Het is wel te hopen dat Ajax eindelijk weer eens een overtuigende zege kan boeken. Want ondanks dat de ploeg al zeven wedstrijden ongeslagen is, wist Ajax in deze reeks nooit meer dan één doelpunt meer te maken dan de tegenstander (vijf zeges met één doelpunt verschil en twee remises). 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >