Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

KNVB vindt geen bewijs voor matchfixing bij Ajax - Willem II

Je vraagt je af wat er te 'fixen' valt aan een ontmoeting tussen Ajax en Willem II en ondanks een onderzoek is de KNVB niets wijzer geworden. Er is weliswaar bewijs gevonden tegen Ibrahim Kargbo, maar dit heeft geen link met de wedstrijd van oktober 2009 in de Amsterdam Arena.

15 februari 2016 - 13:10
UsershyraDesktopajax_dataimages24afbba8df90d8eab27891f6a3c6a158_normal
Willem II is eigenlijk altijd kansloos in de Amsterdam Arena. © Pro Shots

De voetbalbond bevestigde maandagochtend dat nu officieel vaststaat dat er sprake is geweest van matchfixing in de eredivisie. Kargbo zou met matchfixer Wilson Raj Perumal afspraken hebben gemaakt over de uitslag van FC Utrecht - Willem II. De KNVB meldt over e-mails te beschikken.

Utrecht won de bewuste wedstrijd weliswaar met 1-0, maar de afspraak was dat Willem II met meer dan een doelpunt verschil zou verliezen. De Tilburgers deden daar alles aan, maar het lukte Utrecht niet om vaker dan een maal te scoren. Naast Kargbo zouden ook doelman Maikel Aerts en nog een derde speler betrokken zijn.

De KNVB heeft geen bewijs dat Aerts inderdaad betrokken was en wie die derde voetballer moet zijn geweest. Kargbo zelf ontkent nog steeds alle betrokkenheid. Dat deed Kargbo ook toen ergens begin vorig jaar Ajax - Willem II (4-0) van oktober 2009 ter sprake kwam.

Een onderzoek van de voetbalbond heeft rondom de bewuste ontmoeting tussen Ajax en Willem II geen duistere praktijken aan het licht gebracht. Hetzelfde geldt voor het uitduel van de Tilburgers met Feyenoord (1-0) dat plaatsvond tijdens hetzelfde seizoen. Of en hoe dit nu verder moet? Geen idee... De KNVB merkt wel op dat het Nederlandse voetbal zijn onschuld heeft verloren.

Toenmalig huurling Jan-Arie van der Heijden liet in een reactie al eens weten dat hem niets was opgevallen tijdens het bezoek aan de Amsterdam Arena. “Bij Ajax verloren we met 4-0. Geen schande tegen een team met spelers als Alderweireld, Suarez, Vertonghen en De Zeeuw.”

Klik hier om het hele verhaal te lezen in de Volkskrant.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >