Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga over mislukte rentree: 'Op natrappen staat rood'

De terugkeer van John Heitinga riep al wat vragen op. Wist Ajax waar het aan begon? De mislukte rentree van de Ajacied vol clubliefde zorgde voor meer vragen en nu zijn er ook vraagtekens rond het vervroegde afscheid. Net als dat ene zinnetje. “Op natrappen staat rood,” aldus Heitinga.

02 februari 2016 - 07:54
UsershyraDesktopajax_dataimagesec595ab1eae9a6f2800edf349213486a_normal
De terugkeer van Heitinga bij Ajax liep uit op een sof. © Pro Shots

Heitinga kreeg dit seizoen slechts speeltijd op momenten dat het er amper toe deed dat hij op het veld stond. En meestal kwam hij dan op een positie terecht waar zijn aanwezigheid weinig kwaad kon, als nummer zes voor de verdediging.

Hadden we ons dit kunnen voorstellen toen Heitinga afgelopen zomer zijn contract tekende? Nee, natuurlijk niet. De 32-jarige routinier zelf evenmin, gokken we. Desondanks klonk steeds opnieuw de roep om Heitinga als Frank de Boer een nieuwe opstelling openbaarde.

De vraag is dan ook: waar liep het fout, was Heitinga niet fit genoeg of zijn er dingen voorgevallen? Dit is wat hij er zelf over kwijt wil in een bericht op zijn digitale thuis: “Het afscheid is iets eerder dan gepland. Maar ik blijf Ajacied. En meer dan dat mijn terugkeer niet is geworden dan wat ik ervan had verwacht, ga ik niet zeggen.”

“Daar zou ik spijt van krijgen. En op natrappen staat rood. Na de WK-finale kan ik die kleur niet meer zien,” aldus Heitinga. Dat klinkt niet lekker. Grote kans dat er iets gebeurd en dat mensen teleurgesteld zijn geraakt in elkaar. Gelukkig staat het een toekomstige rol voor Heitinga bij Ajax niet in de weg; het is de bedoeling dat hij als trainer aan de club verbonden blijft.

Heitinga zegt de momenten dat hij mocht warmlopen in de Amsterdam Arena te koesteren. “Al was dat nog niks bij de orkaan van geluid na mijn bekerdoelpunt tegen De Graafschap. Hoewel ik stop, zal ik me tot het einde van het seizoen blijven inzetten om Ajax aan de titel te helpen. De jongens weten dat mijn deur altijd openstaat, zodat ze om advies kunnen vragen en tijdens het 'aftrainen' zal ik links en rechts nog een tikkie uitdelen om de boel scherp te houden.”

Tenslotte richt Heitinga zich tot de supporters die hem altijd zo trouw steunden. “Rest mij niets dan jullie te danken voor jullie onvoorwaardelijke steun die ik altijd heb gevoeld. Jullie zijn goud waard voor Ajax. Het gaat jullie – en Frank de Boer, mijn medespelers en Ajax natuurlijk – goed! En één ding is zeker: jullie zijn nog niet van me af. Ik blijf als trainer namelijk verbonden aan Ajax!”

Klik hier de complete boodschap van Heitinga te lezen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >