Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga gaat bij Ajax proeven van het trainersvak

Het lijkt erop dat Johnny Heitinga ondanks zijn besluit te stoppen geen afscheid kan nemen van Ajax. Club en oud-speler – die term is nog even wennen – gaan spoedig met elkaar rond de tafel zitten om nieuwe afspraken te maken. Het is de bedoeling dat Heitinga trainer wordt.

01 februari 2016 - 23:21
UsershyraDesktopajax_dataimages2edc62b787b79038fe8b1dab03e8049c_normal
We bijven Heitinga tegenkomen op het voetbalveld. © Pro Shots

Heitinga keerde in de zomer terug bij Ajax, maar kreeg slechts speeltijd op momenten dat het er amper toe deed dat hij op het veld stond. Naarmate het seizoen vorderde, kwam hij zelfs steeds vaker op de tribune terecht.

Richting de winterstop knapte er iets bij de verdediger. “Ik realiseerde me in december dat het moment om een punt achter mijn actieve loopbaan te zetten steeds dichterbij kwam,” aldus Heitinga in een eerste reactie. “Het afscheid is iets eerder dan gepland, maar ik blijf Ajacied en kijk uit naar deze nieuwe periode in mijn leven.”

Die 'nieuwe periode' in het leven van Heitinga bestaat uit proeven van het trainersvak. Het is de bedoeling dat er snel een nieuw contract wordt getekend. “Heitinga gaat zich naar verwachting als trainer inzetten voor zowel de jeugd, Jong Ajax als de A-selectie,” meldt Ajax.

En wie weet zien we hem nog wel terug op het trainingsveld. “Ik heb met Sjon afgesproken dat hij bij ons kan blijven meetrainen als hij dat wilt. Hij wil zelf ook kijken hoe het is om trainer te zijn en dat kan bij Ajax,” reageert Frank de Boer.

De Boer vervolgt: “We gaan zondag waardig afscheid van hem nemen, voorafgaand aan Ajax - Feyenoord. Hij is altijd ontzettend populair bij onze fans en als geen ander verdient hij een afscheid in een vol Ajaxstadion. Wat dat betreft is het extra mooi dat de klassieker op het programma staat.”

En dan nu maar hopen dat de trainersloopbaan van Heitinga een groter succes wordt dan zijn rentree bij Ajax. Wat betreft zijn carrière als speler doen we er verstandig aan om de verdediger te herinneren om zijn eerste periode bij Ajax.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >