Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga (32) zet per direct een punt achter zijn loopbaan

Pfoe, zeg... We hadden veel verwacht van de terugkeer van Johnny Heitinga. Maar dit? De 32-jarige Ajacied heeft besloten om zijn loopbaan te beëindigen. Per direct. Heitinga kreeg dit seizoen slechts speeltijd op momenten dat het er amper toe deed dat hij op het veld stond.

01 februari 2016 - 22:43
UsershyraDesktopajax_dataimages57835aa2d8bca2928cecf07a6babd833_normal
Dit was dus de laatste keer echt juichen voor Heitinga... © De Brouwer

De verwachtingen waren hoog en iedere keer als Frank de Boer zijn opstelling deelde, klonk de roep om Heitinga, maar telkens werd de verdediger veroordeeld tot een plekje op de bank. Althans, dat was begin dit seizoen. Naarmate het jaar vorderde, werd dat zelfs een vaste stek op de tribune.

Hoewel er best wat twijfels waren over Heitinga, besloot Ajax hem toch terug te halen. Dankzij een interventie van Tscheu La Ling werd het een eenjarig contract in plaats van een afspraak voor twee seizoenen, maar nu staat al na een halfjaar een punt achter een rentree die nooit glorieus werd.

Heitinga kwam tijdens slechts drie wedstrijden in actie en wist in de KNVB-bekerwedstrijd tegen De Graafschap (2-0) binnen de kortste keren raak te koppen. Het blijkt achteraf de laatste keer dat de Arena oprecht voor hem kon juichen.

We doen er verstandig aan om Heitinga te herinneren om zijn eerste periode bij Ajax. Heitinga staat in de 'club van 100' op de 45ste positie, met 218 wedstrijden in het rood-witte shirt dat hem zo goed stond. Hij maakte zijn debuut in augustus 2001, tijdens de klassieker in Rotterdam die met 1-2 werd gewonnen.

Heitinga werd met Ajax twee keer kampioen, won drie keer de KNVB-beker en vier maal de Supercup. Belangrijker nog dan de prijzen die hij veroverde, is de clubliefde die hij had en zelfs uitstraalde. Er is geen supporter voor wie hij geen tijd vrijmaakte.

Naast Ajax diende Heitinga ook Atletico Madrid, Everton, Fulham en Hertha BSC.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >