Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Boilesen denkt aan lange termijn, wil geen snelle oplossing

Nog vijf maanden en dan zijn Ajax en Nicolai Boilesen eindelijk van elkaar verlost. Inderdaad, de verdediger staat nog steeds onder contract bij Ajax. Ook de laatste transferperiode kon hij geen club vinden die aan zijn eisen voldeed. De Deen wil een club voor de lange termijn.

03 februari 2016 - 13:19
UsershyraDesktopajax_dataimagesa1e5faf772e8793fdd86a62487a05b84_normal
Boilesen traint al een tijdje niet meer met het eerste mee. © Ajax Images

“Natuurlijk had ik graag een nieuwe club gevonden,” zegt Boilesen voor de camera van het Deense TV2. “Maar het gaat om mijn carrière, niet om een oplossing voor de komende maanden.”

Na dit seizoen is Boilesen transfervrij. Dat is een voordeel, zegt hij in de video waarin we zien dat hij nog steeds kan lachen. “Het geeft rust om zonder afhankelijk te zijn van Ajax de perfecte club te vinden. Ik zoek naar een club die past bij mijn sportieve ambities en waar ik de beste mogelijkheden heb om mezelf te ontwikkelen.”

Dat hij dan nu nog een paar maanden niet kan spelen, kan er nog wel bij voor de Deen. “De Nederlandse competitie is begin mei afgelopen, dus dat duurt nog maar drie maanden. Ik ben nog maar 23 jaar en moet denken aan de lange termijn. Als ik in paniek raak, neem ik misschien de verkeerde beslissing.”

Toch had Boilesen zaterdag bijna getekend bij Middlesbrough. Hij en Ajax waren er al uit met de nummer twee van het Engelse Championship. Maar toen ging zijn vader zich ermee bemoeien en ging de deal toch niet door, lezen we bij Voetbal International.

Boilesen zelf wil niet ingaan op welke clubs interesse hadden. Hij bevestigt wel dat meerdere clubs zich hebben gemeld. “Er zaten financieel zeer aantrekkelijke aanbiedingen bij. Maar het gaat me niet om het geld, dat is nooit mijn motivatie geweest.”

Voor wie Deens verstaat: de video is hier te zien.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >