Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bazoer grapt tegen Vilhena: 'Hoog over, jammer joh'

Het verschil tussen Ajax en Feyenoord werd tijdens de klassieker nog maar eens duidelijk. Waar Riechedly Bazoer een doelpunt maakte dat als 'instant classic' de boeken ingaat, zijn we het schot van Tonny Vilhena alweer vergeten. Bazoer maakte er op het veld direct een grap over.

08 februari 2016 - 09:36

Afgezien van twee prachtige doelpunten van Ajax waren de duels tussen Bazoer en Vilhena het mooiste wat de klassieker dit seizoen had te bieden. Hier en daar werd een schop uitgedeeld, maar het waren toch vooral felle persoonlijke duels zoals dat hoort als Ajax en Feyenoord elkaar treffen.

Bazoer stapte in de Amsterdam Arena als het goudhaantje van het veld. En als matchwinnaar bovendien. “Hij zat er lekker in,” kan de middenvelder van Ajax slechts beamen. “De bal kwam voor mijn voeten en ik schoot, zonder na te denken, met buitenkant voet. Ik raak 'm goed en hij draait mooi de hoek in.”

De rake pegel leidde even verderop in de tweede helft tot een grap aan het adres van Vilhena. De misschien wel meest talentvolle Feyenoorder deed net zo goed een poging van afstand, waarna een plukje Ajacieden op de tribune dekking moest zoeken.

“Ik tikte hem kort aan en zei: hoog over, jammer joh. Maar dat was een grapje, hoor. We konden er allebei om lachen,” vervolgt de Ajacied, die de andere opmerkingen over en weer het liefst tussen beiden houdt. “Maar er werd wel wat gezegd.”

Bazoer voegt toe dat hij de bekerwedstrijd in De Kuip nog niet is vergeten. “Door een overtreding van Tonny raakte ik geblesseerd aan mijn knie, dat kostte me drie weken. Zo gaat dat in het voetbal. Het ging er nu ook hard aan toe. We waren lekker aan het strijden, dat vond ik ook wel lekker.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >