Sierhuis bezorgt Jong Ajax winst op Jong PSV

Jong Ajax heeft vrijdagavond de topper tegen Jong PSV gewonnen. Het werd op een volgepakte Toekomst 1-0 door het eerste doelpunt van Kaj Sierhuis in het betaald voetbal. Ondanks de zege grepen de Amsterdammers wel net naast de periodetitel.

10 december 2016 - 09:34
UsershyraDesktopajax_dataimagesf780ee087b3c8de75acfbc7b344340b5_normal
Sierhuis scoorde zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. © Pro Shots

Ajax speelt over ruim een week de topper tegen PSV, gisteren speelden de Jong-ploegen alvast een voorproefje. Het duel wilde echter nooit ontbranden. Zeker in de eerste helft waren de kansen op één hand te tellen. Pelle Clement was het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot belandde op de paal.

Jong Ajax kwam na de thee beter voor de dag. Sierhuis was erin gekomen voor de tegenvallende Ezra Walian. En Sierhuis had niet lang nodig om zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal te maken. Hij kopte een voorzet van de uitstekende spelende Frenkie de Jong achter keeper Hidde Jurjus.

De Amsterdammers domineerden het vervolg van de wedstrijd, maar wisten niet meer te scoren. Justin Kluivert, die net als vorige week in de basis mocht beginnen, dacht even de score te verdubbelen, maar zijn harde knal ging rakelings naast het doel van Jurjus.

Marcel Keizer was na de wedstrijd vooral blij met het spel van Sierhuis. “Walian speelde een ongelukkige eerste helft in de spits, al legde hij veel energie in zijn spel. Sierhuis moest meer aan de gang met de twee centrale verdedigers, en een echt aanvalspunt zijn. Hij maakt een goede goal en heeft het prima gedaan," zei de trainer op de clubsite.

Omdat VVV-Venlo geen fout maakte en Helmond Sport gelijk speelde ging de periodetitel aan de neus van de Amsterdammers voorbij. Jong Ajax staat op een knappe tweede plek in de Jupiler League met slechts twee punten achter de Venlonaren.