Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Minuut stilte voor slachtoffers vliegramp Chapecoense

Er wordt zondag voor aanvang van Ajax - FC Groningen een minuut stilte in acht genomen. Dit heeft alles te maken met de vliegramp in Colombia, waarbij dinsdag vrijwel de volledige selectie van Chapecoense om het leven kwam.

02 december 2016 - 09:46
UsershyraDesktopajax_dataimages9566084d89e8920317ef3b6f41dc7065_normal
Wederom Ajax - Groningen, wederom een minuut stilte. © Pro Shots

De minuut stilte is een besluit van de KNVB, wat betekent dat bij alle wedstrijden in de eredivisie en Jupiler League wordt stilgestaan bij de ramp. Amateurclubs is gevraagd een minuut stil te zijn voor aanvang van duels van het eerste elftal.

Chapecoense was dinsdag onderweg naar Medellín, om aan te treden in de finale van de Copa Sudamericana. Vlak voor de landing ging het mis. Waarschijnlijk is benzinetekort de oorzaak. De grootste wedstrijd uit de historie van de club zal nooit worden gespeeld.

Van over de gehele wereld stromen de steunbetuigingen voor Chapecoense binnen. De tegenstander in de eindstrijd, Atletico Nacional, heeft de Conmebol verzocht om de club uit Brazilië uit te roepen tot winnaar van het toernooi.

Davinson Sanchez verruilde de Colombiaanse club deze zomer voor Ajax en vertelt bij de NOS over de impact van de ramp. Nacional hield in een vol eigen stadion een eerbetoon voor de omgekomen tegenstanders. “Dat de mensen naar het stadion kwamen, was prachtig.”

Ook voor aanvang van Standard Luik - Ajax, volgende week donderdag, zal een minuut stilte worden gehouden. Het bezoek aan België valt in de eerste serie wedstrijden onder de vlag van de Uefa en ook de Europese voetbalbond wil zijn medeleven betuigen.

Bij een minuut stilte voorafgaand aan Ajax - Groningen gaan de gedachten automatisch terug naar december 2012. Toen was de Amsterdam Arena stil wegens het overlijden van de grensrechter van Buitenboys.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >