Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

El Ghazi mag hopen op basisplaats door blessure Traoré

Het zou zomaar kunnen dat Anwar el Ghazi zondag tegen FC Groningen weer eens een kans krijgt in de basis van Ajax 1. Maar dat komt niet zozeer doordat El Ghazi zich heeft bewezen tijdens zijn verbanning naar Jong Ajax, het heeft er vooral mee te maken dat Bertrand Traoré geblesseerd is aan zijn bovenbeen.

02 december 2016 - 13:19
UsershyraDesktopajax_dataimages393a931f5cb0f31efd157881ab708413_normal
Het zou zomaar kunnen dat El Ghazi Traoré tegen FC Groningen vervangt. © Pro Shots

Niet dat El Ghazi het in de ogen van Peter Bosz niet goed heeft gedaan in de periode dat hij voor straf bij Jong Ajax moest spelen. De trainer is tevreden over de prestaties van El Ghazi. “Hij heeft daar gedaan wat hij moest doen en wat ik van hem verwacht,” vertelt Bosz tijdens het wekelijkse persgesprek.

Toch is het niet zo dat El Ghazi met zijn prestaties – hij maakte vier doelpunten – een basisplek heeft afgedwongen. Mocht de aanvaller zondag in de basis staan, heeft dat een andere reden. “Het was voor Anwar heel moeilijk geweest om zich bij Jong te bewijzen. Als hij hem vervangt is dat (zijn prestaties bij Jong Ajax, red.) niet de reden, dan is de reden dat Traoré geblesseerd is en de hele week niet mee heeft kunnen trainen,” legt Bosz uit.

Traoré is er in ieder geval op zeker niet bij. Of El Ghazi hem daadwerkelijk vervangt, beslist Bosz zaterdag. Verder beschikt de trainer over een volledig fitte selectie. Al kan hij tegen FC Groningen geen beroep doen op Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, zij spelen vrijdag met Jong Ajax in Leeuwarden tegen SC Cambuur. Ook Davy Klaassen is zondag niet van de partij, de aanvoerder is geschorst omdat hij tegen Heerenveen zijn vijfde gele kaart kreeg.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >