Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz had Celta de Vigo als groepswinnaar verwacht

Als Peter Bosz voor aanvang van de groepsfase geld op de winnaar van poule G had ingezet, was zijn keuze op Celta de Vigo gevallen. De trainer zag in de Spanjaarden de grootste uitdagers van Ajax, dat met dertien punten al zeker is van de eerste plaats.

07 december 2016 - 18:10
UsershyraDesktopajax_dataimages481a6019b925d695b3e9be634fc4a10c_normal
Ajax pakte vier punten tegen Celta en legde zo een goede basis. © Pro Shots

De zesde en laatste groepswedstrijd gaat voor Ajax nergens meer over. Het is nog wel de vraag of Standard Luik dan wel Celta de Vigo de tweede plaats weet te bemachtigen. “In principe was Celta in deze groep de nummer één, maar wij zijn het geworden en dus hebben we het goed gedaan,” aldus Bosz.

Bosz deed deze uitspraak tijdens het persmoment in Luik. De aanwezige journalisten konden, zoals altijd, op de avond voor de wedstrijd de trainer aan de tand voelen. Ook de heenwedstrijd kwam aan bod. “Ik denk dat Standard een punt had verdiend, zeker na de goede eerste helft. Maar dat gebeurde niet.”

Wij dachten juist dat Standard een betere tweede helft speelde, maar goed. Maakt ook niet uit. Als Standard wint, moet het hopen dat Celta tegen Panathinaikos niet een keer vaker scoort. Dan vliegt het er alsnog uit.

De Belgen hebben mogelijk geluk dat Ajax veel wijzigingen doorvoert, al vergeet Bosz heus zijn sportieve plicht niet. “Als ik geen vertrouwen had in een goed resultaat, zou ik het niet doen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >