Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zogenaamde kapitaalvernietiging interesseert VDSar niet

Het hipste woord dit seizoen rondom Ajax luidt 'kapitaalvernietiging'. Dit woord is hip geworden doordat diverse basisspelers op de bank zijn beland. Het lijkt erop dat Ajax een andere redenatie is gaan volgen, aangezien niemand hier wakker van ligt.

15 november 2016 - 09:28
UsershyraDesktopajax_dataimages875ed7821131c7ed7e00a33f83f8e5fc_normal
Sar kijkt niet alleen naar de rekening, ook naar het sportieve plaatje. © Pro Shots

In voorgaande zomers werd de hand op de knip gehouden, vol ingezet op eigen jeugd en ga zo maar door. Het leidde tot schalen die steeds meer blonken en uiteindelijk brak het touwtje. Europees bracht het al helemaal weinig op.

Vandaar dat het roer werd omgegooid, iets wat toevallig samenviel met Peter Bosz die het stokje overnam van Frank de Boer. “We hebben een trainer aangesteld die een zo goed mogelijk elftal moet opstellen, om aanvallend voetbal te spelen. Daar heeft hij de vrijheid in,” aldus Edwin van der Sar.

De kersvers algemeen directeur van Ajax schoof maandag aan bij Peptalk, een programma op Ziggo Sport waarin over sport wordt gebabbeld. “We zijn in de business om kampioenschappen te winnen. Aan het eind van het jaar kampioen worden, dat is het belangrijkste wat er is.”

“Wel of niet op de bank zitten kan een verschil in prijs betekenen, maar so be it. Met elf spelers kun je geen kampioen worden en kom je ook niet ver in de Europa League, we hebben zeker achttien man nodig. Dan kan het gebeuren dat je soms op de bank zit.”

Met de interlands achter ons, zijn we daarnaast in afwachting van wat er met Nemanja Gudelj te gebeuren staat. De Serviër kon het niet meer opbrengen om reserve te staan en werd buiten de selectie gezet.

Van der Sar: “Het liefst heb je het rustig in je elftal en club. We moeten dit zien op te lossen. Als jongens eraan komen en beter zijn, dan spelen die.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >