Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sinkgraven verwacht dominant Ajax in streekderby

Daley Sinkgraven debuteerde in 2015 voor Ajax met een nederlaag tegen AZ. De linksback verwacht nu dat de ploeg tegen AZ de stijgende lijn zal doortrekken. “Ik denk dat we weer heel dominant gaan spelen.”

05 november 2016 - 13:15
UsershyraDesktopajax_dataimagesaa3e668dec22ab8065afad6aab45e21c_normal
Sinkgraven juicht altijd uitbundig, zeker bij mooie doelpunten. © Pro Shots

Natuurlijk kijkt Sinkgraven met een tevreden gevoel terug op de overwinning op Celta de Vigo (3-2) en de daarmee gepaard gaande Europese overwintering, zo deelt hij met Ajax Life.

“Ik weet niet of het mijn beste wedstrijd voor Ajax tot op heden was, maar ik denk dat het voor mezelf en het team een prima wedstrijd was. De eerste helft speelden we prima. Wij waren aan het aanvallen zij konden er niet onderuit komen.”

‘Project Sinkgraven’ kreeg tegen de Spanjaarden weer een positief vervolg. De linksback viel op met een goede defensieve tackle en een fraaie aanvallende steekpass op Hakim Ziyech die net niet scherp was om de score te openen.

“Mensen verwachten het niet van me, maar ik weet dat ik ook tackles kan maken en duels kan winnen. Dat is niet nieuw voor me. Als het publiek dan bij een harde tackle begint te juichen krijg ik daar wel energie van,” zegt de Ajacied.

Wat ook mooi was om te zien was de uitbundige manier waarop hij doelpuntenmaker Kasper Dolberg besprong na diens openingstreffer. “Ik juich altijd uitbundig, maar vond het vooral mooi hoe hij scoorde. Daarmee beloonden we een goede eerste helft met een goal. De manier waarop hij scoorde speelde ook een rol. Het was een fantastische goal. Hoe hij hem binnenschiet, zo hard met de binnenkant. Mooi om te zien bij zo’n jonge jongen.”

Zondag staat het vizier op een andere Europa League-kandidaat. AZ kwam in Israël niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen Maccabi Tel Aviv, de vorige werkgever van Peter Bosz. “AZ heeft elk jaar wel een goede ploeg. Ik denk dat wij weer heel dominant gaan spelen, zoals we de eerste helft ook tegen Celta de Vigo deden. Op die manier moeten we de controle krijgen en kunnen we heel ver gaan komen tegen AZ.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >