Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sinkgraven over slechte eerste helft: 'Lieten ons afbluffen'

Daley Sinkgraven verwachtte in aanloop naar AZ-uit (2-2) dat Ajax ook in Alkmaar zou domineren en controleren. Het liep vooral in de eerste helft anders. “De trainer was in de rust behoorlijk pissig, maar dat gold voor iedereen.”

06 november 2016 - 20:46
UsershyraDesktopajax_dataimages6d8d649e590c7f636df18e857e6dd81f_normal
Sinkgraven was tegen Celta top, maar haalde dat niveau niet tegen AZ. © Pro Shots

Ajax speelde in Alkmaar wellicht de slechtste eerste helft van dit seizoen. “Die was verschrikkelijk,” erkende Sinkgraven. “AZ zette ons onder druk en wij hadden niet het lef om het balletje te laten lopen. We lieten ons in de eerste helft afbluffen.”

De collectieve Amsterdamse wanprestatie resulteerde tijdens de rust in de eerste serieuze donderspeech dit seizoen van Peter Bosz. “De trainer was in de rust inderdaad aardig pissig, maar ik moet zeggen dat dit voor iedereen gold. We hebben ons opgepept en de tweede helft zijn we beter gaan voetballen. Dan zie je dat we wel kunnen voetballen als we lef tonen.”

Terwijl Bosz zijn speler na de wedstrijd nog steeds omschreef als een revelatie op de linksbackpositie, erkende de trainer wel dat Sinkgraven een van zijn minste wedstrijden speelde in Alkmaar. De hoofdpersoon had het zelf soms ook lastig. “Ik vond het een redelijk zware wedstrijd. De laatste paar minuten kreeg ik weer een beetje last van mijn hamstring. Twee wedstrijden in vier dagen is pittig, maar hoe vaker ik dit doe hoe gemakkelijker het wordt.”

Zijn directe opponent, Alireza Jahanbaksh, kampte in de slotfase met krampverschijnselen maar verraste de Ajacied wel bij een dieptepass die uiteindelijk resulteerde in de 2-2. “Er was geen druk op de bal en we stonden als achterste linie hoog. Dan weet je dat de ruimte achter je rug groot is. Die lange bal werd net goed gespeeld en hij nam hem goed aan. Natuurlijk leg ik dat bij mezelf neer, maar ik vind niet dat je de 2-2 voor honderd procent bij mij kan neerleggen.”

Op de vraag of hij uiteindelijk kon leven met de puntendeling bleef het antwoord onduidelijk. “In de tweede helft kregen we veel kansen en hadden we het eerder moeten afmaken. Op basis van de eerste helft hadden zij zeker een punt verdiend, op basis van de tweede helft wij ook zeer zeker.”

Uiteraard kwam het buiten de selectie zetten van Nemanja Gudelj nog even aan bod. Wat Sinkgraven betreft was dat niet van invloed op de voorbereiding van het duel in Alkmaar. “Natuurlijk krijg je het mee en vind je het jammer, maar wij gaan gewoon door als team en moesten ons voorbereiden op deze wedstrijd. Wij kunnen er als groep niet zo veel aan doen. Dit is iets tussen de trainer en desbetreffende speler.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >