Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne ziet blij uitvak: 'Samenwerking met fans is mooi'

Natuurlijk kwam hij met een grote glimlach de kleedkamer uit. Lasse Schöne was dolblij met de drie punten na niet de gemakkelijkste wedstrijd van het seizoen. De ongeslagen reeks gaat maar door. "We zitten wel in een flow."

27 november 2016 - 20:24
UsershyraDesktopajax_dataimages84a338b484d1912d784eb7bd3e6f5d3d_normal
Schöne blij, Ajax blij, supporters blij. © Pro Shots

PSV en Feyenoord beten zich eerder dit seizoen stuk op de Friezen, en moesten genoeg nemen met een puntje. Het maakt van sc Heerenveen een geduchte tegenstander.

Het ging vanmiddag dan ook niet gemakkelijk, merkte ook Schöne. Al vond de controlerende middenvelder de 1-0-zege wel terecht. “We hadden aardig wat kansen, vijf keer konden we van vijf meter uithalen. Gelukkig maakte Davy 'm wel. We hadden in de eerste helft nog wat moeite met de druk: zochten te snel de lange bal, terwijl de ruimte er wel lag.”

Ajax verloor sinds de zeperd tegen Rostov – eind augustus – geen wedstrijd meer en begint met de week beter te voetballen. Het doelpunt vanmiddag kwam voort uit een heerlijk steekballetje van invaller Donny van de Beek. En dat is geen toeval, meent Schöne. “We zitten wel in een flow. Dan durf je bepaalde dingen, zoals bij het doelpunt. We lieten alleen na de 0-2 te maken. ”

Dat is vaker het euvel. Tegen AZ verspeelde Ajax uiteindelijk punten (2-2) door zelf te veel kansen te missen. “Onze vreugde na het laatste fluitsignaal zei wel genoeg,” aldus Schöne. “We zijn ook blij als groep. Dat zie je ook bij de supporters terug. Zij hebben ons weer negentig minuten lang gesteund. Die samenwerking is mooi.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >