Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bazoer is er eigenlijk wel klaar mee bij Ajax

Na het vriendschappelijke duel tussen Jong Oranje en de leeftijdsgenoten van Portugal sprak de NOS met Riechedly Bazoer. Ajax wordt voor het twintigjarige talent een (te korte) tussenstop, blijkt uit zijn verhaal. “Het is wachten tot na 18 december. Dan weet ik wat ik ga doen in de winterstop."

16 november 2016 - 12:38
UsershyraDesktopajax_dataimages3593904c45ada33253104df7da612db4_normal
Is het al tijd voor een afscheidsapplausje van Riechedly Bazoer? © Pro Shots

Het was een opmerkelijke overgang, toen de zestienjarige middenvelder in 2012 van PSV naar Ajax ging. Een groot talent, daar was iedereen het wel over eens. Bazoer werd een sterke pion onder trainer Frank de Boer. Een basiskracht ook. 

Eind vorig seizoen was De Boer lovend over het Talent van het Jaar: “Zorg er nu voor dat je een wereldspeler wordt. Zorg dat je nu doorgroeit.”

De teller stond toen op 61 duels. Nu op 71. Dat is stagnatie. Peter Bosz maakt andere keuzes voor z’n ideale middenveld (nu met Hakim Ziyech, Lasse Schöne en Davy Klaassen) en heeft in totaal wel acht opties voor het middenveld. Bazoer zegt er alles aan te doen Bosz te overtuigen: "Ik train goed, ik train hard. Het is wachten op mijn kans, maar voor mijn gevoel duurt het nu te lang.”

Er was al interesse voor Riechedly, waardoor broer Irchandly nu aan de slag kan. Napoli al eerder, nu – als we de geruchten mogen geloven – Barcelona, AC Milan… 

Toch lijkt met de verbanning van Nemanja Gudelj de kans op speeltijd voor Bazoer te groeien. Eén blessure en de wereld ziet er anders uit. Maar helaas, zijn geduld is blijkbaar op. 

Altijd jammer een groot talent straks te vroeg te zien vertrekken. “Ik ben hier nog niet uitgeleerd en heb nog één ding af te maken: landskampioen worden," klonk Bazoer twee maanden geleden nog strijdlustig. 

Aan de andere kant ontstaan er dan weer kansen voor pak ‘m beet Abdelhak Nouri, Donny van de Beek of Carel Eiting op het overvolle middenrif van Ajax.

Het interview met Riechedly Bazoer bij de NOS is hier geheel terug te luisteren.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >